Η McLaren ετοιμάζει τη δική της junior team [ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

West Surrey Racing - Hakkinen f3

Στα χνάρια της επιτυχημένης συνταγής της Red Bull, με τη δημιουργία junior team σε μικρότερες κατηγορίες, δείχνει να κινείται και η McLaren σε συνδυασμό με το νέο της συνεργάτη από το 2015, τη Honda. Σύμφωνα με Γαλλικά δημοσιεύματα, η Βρετανική ομάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ομάδα του Nicolas Todt στο GP2. Η ART Grand Prix είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει 3 πρωταθλήματα οδηγών (με τους Rosberg, Hamilton και Hulkenberg), 3 κατασκευαστών και συνολικά 31 νίκες στο θεσμό.

Με βάση τα λεγόμενα του RMC Sport, η συμφωνία πρέπει να θεωρείται κλεισμένη, παρόλο που η McLaren δεν τοποθετείται επί του θέματος, αφού ο προστατευόμενος της ομάδας, Stoffel Vandoorne, ανακοινώθηκε σήμερα από την ART για τη σεζόν του 2014, όπως έγινε και με τον Takuya Izawa, ο οποίος ανήκει στο φυτώριο της Honda, έχοντας συμμετάσχει επί 7 συναπτά έτη στο πρωτάθλημα Super GT, αποκλειστικά για λογαριασμό της Ιαπωνικής ομάδας.

Ο Vandoorne θα εκτελεί χρέη τρίτου οδηγού στην McLaren, παράλληλα με τη συμμετοχή του στο GP2, ώστε να συλλέξει εμπειρίες από μονοθέσιο Formula 1, με σκοπό τη μελλοντική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός Βέλγος δήλωσε για αυτή την ευκαιρία:

Είναι τιμή για εμένα η επιλογή από την McLaren Mercedes για τη θέση του τρίτου οδηγού. Σκοπεύω να αναλάβω τις ευθύνες μου ως οδηγός Φόρμουλα 1 πολύ σοβαρά, δεδομένου ότι απολαμβάνω τις προκλήσεις στις τεχνικές πτυχές ενός Grand Prix.

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους επίσημους οδηγούς της ομάδας, Jenson Button και Kevin Magnussen, δύο εξαιρετικά παιδιά και εξαιρετικούς οδηγούς, για να πετύχουν όσα περισσότερα μπορούν αυτή τη σεζόν.

[Πηγή: RMC Sport,ESPN]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...