Αντίστοιχο πρόγραμμα νέων οδηγών με της McLaren θέλει η Force India

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One Testing - Bahrain Test Two - Day 2 - Sakhir, Bahrain

Ένα από τα δυνατά σημεία τής McLaren είναι το πρόγραμμα νέων οδηγών που έχει, με στόχο να φέρνει στη Formula 1 νεαρούς οδηγούς-ταλέντα, όπως ήταν οι Lewis Hamilton και Kevin Magnussen. Η οργάνωση της βρετανικής ομάδας είναι αξιοζήλευτη στον τομέα αυτό, και αρκετές είναι οι ομάδες που θα ήθελαν να έχουν κάτι αντίστοιχο, αλλά η υλοποίησή του δεν είναι τόσο εύκολη.

Κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει η Force India, η οποία συνεργάζεται με την Hilmer Motorsport, ομάδα τού GP2, το οποίο έχει δώσει πολλούς οδηγούς στη Formula 1. O Bob Fernley, αναπληρωτής επί κεφαλής τής ινδικής ομάδας, λέει πως έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον τομέα αυτό.

Πρέπει να καταλάβουμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας, είναι ακόμα νωρίς. Το αποθεματικό πρόγραμμα οδήγησης είναι σχετικά εύκολο, γιατί πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Όταν έρχεσαι στο GP3 και το GP2, δεν είσαι αρκετά σίγουρος για το αν είσαι έτοιμος ή όχι, αλλά αναλύουμε πολύ τους οδηγούς.

Είχαμε αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα ανάλυσης οδηγών πέρυσι, πολύ πιο εξελιγμένο, κάτι που μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε το ταλέντο σε πρώιμο στάδιο· δε διαφέρει σ’ αυτό που κάνει η McLaren. Έχουμε αναπτύξει τα δικά μας συστήματα, έτσι είμαστε αρκετά προχωρημένοι σ’ αυτό για να το κάνουμε αυτό. Είναι μια δευτερεύουσα διαδικασία σε ό,τι κάνουμε εδώ, αλλά είναι σημαντικό, διότι ο Nico [Hulkenberg] κάποτε θα μας αφήσει και θα πρέπει να βρούμε τον νέο Nico.

Bob-Fernley

Η συνεργασία τής Force India με την Hilmer θα τη βοηθήσει στην προσπάθειά της για καλύτερη αξιολόγηση των οδηγών σε αρχικό στάδιο, και ο Fernley λέει πως θα πρέπει οι οδηγοί από το GP2 να μπαίνουν άμεσα σε κανονικό πρόγραμμα νέων οδηγών.

Η συνεργασία αυτή μάς δίνει ακόμα ένα σκέλος στη διαδικασία ανάπτυξης και την ικανότητα να καταλαβαίνουμε από πιο νωρίς ότι μπορούν να προχωρήσουν οι οδηγοί. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία που οι οδηγοί από το GP2 πηγαίνουν σε προγράμματα νέων οδηγών. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Με τον τρόπο που κάναμε τη διαδικασία για τους αναπληρωματικούς πιλότους, αναπτύξαμε μία φήμη που είμαστε οι καλύτεροι σ’ αυτές τις ευκαιρίες που δίνουμε. Πρέπει να το αναδημιουργήσουμε αυτό ή να το προχωρήσουμε και στο GP2. Ο κόσμος πρέπει να θέλει έρχεται σ’ εσένα, και θα το κάνουμε, δίνοντας τους την ευκαιρία, κάτι που θα σε πάει μπροστά. Μετά μπορείς να πάρεις τον καλύτερο.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...