Bottas: Οι αναβαθμίσεις της Βαρκελώνης το κλειδί για τη συνέχεια

Σχετικά άρθρα

_89P2507

Οι εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε το μονοθέσιο της Williams στις χειμερινές δοκιμές, επαληθεύτηκαν μόνο εν μέρη στους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Λίγο η άνοδος του ανταγωνισμού, λίγο οι βρόχινες συνθήκες που δεν ταιριάζουν στην FW36 και περισσότεροι οι περιορισμένοι πόροι της ομάδας που δεν επιτρέπουν διαρκείς αναβαθμίσεις, έχουν φέρει την ομάδα στην έκτη θέση των κατασκευαστών, με πολλαπλάσιους βαθμούς από όσους μάζεψε ολόκληρη την περσινή σεζόν.

Ο Φινλανδός περιμένει βελτίωση από πλευράς στρατηγικής, με τη Williams -που χρησιμοποιούσε κατά κόρον τα team orders στο παρελθόν- να έχει ζητήσει συγγνώμη για τις εντολές σε προηγούμενους αγώνες. Ακόμα κι αν χάθηκαν κάποιοι βαθμοί εκεί, ο Bottas πιστεύει πως το Grand Prix στη Βαρκελώνη θα είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού όλοι οι ανταγωνιστές θα φέρουν σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων.

Ναι, νομίζω ότι πρόκειται να είναι ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο. Θα μας δώσει κάποια κατεύθυνση για το πώς θα κυλήσει το υπόλοιπο της σεζόν. Αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποια βήματα προς τα εμπρός, θα είναι πολύ ωραίο, αλλά πρόκειται να είναι ενδιαφέρον.

Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο,γιατί όλοι θα φέρουν αναβαθμίσεις και είναι θέμα ποιου θα δουλέψουν και ποιου όχι. Το θετικό είναι ότι τα περισσότερα από τα κομμάτια που φέραμε στην Κίνα δούλεψαν και είδαμε βελτίωση, οπότε ελπίζουμε να γίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα στη Βαρκελώνη.

Στους τέσσερις φετινούς αγώνες ο Bottas έχει μαζέψει 24 βαθμούς, με μια πέμπτη, μια έβδομη και δυο όγδοες θέσεις, όντας 12 βαθμούς μπροστά από τον team-mate του, Felipe Massa. Όμως, όπως κάθε οδηγός, δεν μένει ευχαριστημένος απλά τερματίζοντας μέσα στη δεκάδα και ζητά βελτίωση από την ομάδα του.

Εξακολουθεί να είναι θετικό το να είναι βρίσκεσαι σταθερά στους βαθμούς, αλλά πάντα θες περισσότερα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, να συνεχίσουμε να λύνουμε τα προβλήματα και να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο σε κάθε αγώνα.


[Photo Copyrights: Glenn Dunbar/Williams F1]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...