Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Daihatsu Copen

Σχετικά άρθρα

2015 Daihatsu Copen brochure 1

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Daihatsu Copen τον Ιούνιο που μας έρχεται, διέρρευσαν στο διαδίκτυο αρκετά scans από μπροσούρες του.

Η πρώτη “επαφή” που είχαμε με το νέο Copen, ήταν πέρυσι, στο Tokyo Motor Show, όταν παρουσιάστηκε το Copen concept. Από τότε, πέρασαν κάποιοι μήνες μέχρι τον Απρίλιο, όταν η Daihatsu έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες επίσημες teaser φωτογραφίες του kei car.

2015 Daihatsu Copen brochure 3

Από τις εικόνες που διέρρευσαν, βλέπουμε καταρχάς πως το παρουσιαστικό της έκδοσης παραγωγής δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό του concept. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περισσότερες γωνίες ενώ όπως μας έχει αποκαλύψει η ίδια η εταιρία, το μοντέλο θα είναι ελαφρύ, διασκεδαστικό και εύκολο να εξατομικεύσει κανείς, αφού το αμάξωμα αποτελείται από 13 κομμάτια κατασκευασμένα από συνθετικό υλικό. Τα κομμάτια αυτά, αφαιρούνται και ανταλλάσσονται, ώστε το Copen να είναι ακριβώς όπως το θέλει ο ιδιοκτήτης του.

2015 Daihatsu Copen brochure 2

Επίσης, το νέο Copen θα διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που θα ανοίγει/κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα ενώ το chassis του είναι σημαντικά πιο άκαμπτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την άνεση και την οδική συμπεριφορά. Ο κινητήρας που θα κινεί το 2015 Copen, είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος με χωρητικότητα 660 κ.εκ. και απόδοση 64 ίππων και 92 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με CVT ενώ η μέση κατανάλωση σύμφωνα με την εταιρία, δεν θα υπερβαίνει τα 4.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το επίσημο ντεμπούτο του 2015 Daihatsu Copenθα γίνει τον επόμενο μήνα με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο 2015.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota η #1 αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε πωλήσεις το 2023

Η Toyota διατηρήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη κορυφή των αυτοκινητοβιομηχανιών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, μιας και το 2023 η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως...

Η Daihatsu σταματά τις πωλήσεις όλων των μοντέλων της μετά από στημένα crash tests

Τον περασμένο Απρίλιο, η Daihatsu, θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου της Toyota, παραδέχτηκε πως έστησε τις δοκιμές πρόσκρουσης 4 μοντέλων, προκειμένου αυτά να φανούν...