O Wolff πουλάει τις μετοχές της Williams που είχε

Σχετικά άρθρα

Toto Wolff

Ο Toto Wolff, παρότι εργάζεται στη Mercedes, διατηρεί ακόμα ένα 15% των μετοχών της Williams. Εδώ και ένα χρόνο ο Αυστριακός προσπαθεί να βρει ένα “καλό σπίτι” για τις μετοχές του, το οποίο φαίνεται να βρήκε στον Brad Hollinger. Ο Brad Hollinger, μέσω της εταιρίας του Vibra Healthcare, είναι ιδιοκτήτης 90 νοσοκομείων στις Η.Π.Α. αλλά είναι λάτρης της Formula 1, καθώς κατέχει αρκετά μονοθέσια όπως μια Benetton του ’91 και μια Williams του ’97.

Σύμφωνα με την συμφωνία που υπέγραψαν οι Wolff και Hollinger, ο Αμερικανός αγόρασε το 5% των μετοχών του Wolff, με το δικαίωμα αγοράς του υπολοίπου 10% μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Mercedes AMG δήλωσε:

Ήταν πάντα στο πρόγραμμα η μείωση του μεριδίου μου στη Williams. Αυτή η συμφωνία είναι σημαντική για την Daimler για να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Ήταν όμως αρκετά δύσκολο να βρεθεί κάποιος καλός για την εταιρία, ο οποίος θα ήταν καλός στην οικογένεια και που θα είχε το πνεύμα που είχα εγώ, όταν αγόρασα μερίδιο της Williams.

Monte Carlo, Monaco. Saturday 24 May 2014. Valterri Bottas, Williams FW36 Mercedes. Photo: Alastair Staley/Williams F1. ref: Digital Image _R6T9945

Από την πλευρά του ο Hollinger δήλωσε:

Νομίζω πως η F1 είναι στα πρόθυρα μιας ακόμα μεγάλης ανάπτυξης. Τα social media είναι ένας τρόπος ταχύτατης ανάπτυξης και ευκαιρίας. Πιστεύω πως θα δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στην αγορά των Η.Π.Α. και θέλω να συμμετέχω σε αυτό.

Σύμφωνα με την νέα δομή της Williams, o Frank Williams κατέχει το 52% των μετοχών, ο Wolff το 10%, ο Patrick Head το 9%, ο Hollinger το 5% και τις υπόλοιπες μετοχές, διάφοροι επενδυτές του χρηματιστηρίου.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...