Ο Raikkonen πιστεύει ότι άξιζε κάτι καλύτερο στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2014

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Kimi Raikkonen στο Ουγγρικό Grand Prix. Ο οδηγός τής Scuderia αν κι έμεινε εκτός Q2 στις κατατακτήριες του Σαββάτου (για δεύτερη φορά φέτος), κατάφερε να κερδίσει 10 θέσεις στον αγώνα, ανεβαίνοντας μέχρι την 6η θέση.

Οι 8 βαθμοί που πήρε ο Φινλανδός θα μπορούσε να είναι περισσότεροι αν η Ferrari δεν επέλεγε να τον κρατήσει στα pits το Σάββατο, με τον ίδιο να λέει πως άξιζε κάτι καλύτερο στο 11ο Grand Prix τής σεζόν.

Η 6η θέση πραγματικά δε μου δίνει τίποτα. Νομίζω ότι άξιζα κάτι περισσότερο, αλλά όχι μετά από το Σάββατο. Είμαι εδώ για να προσπαθώ και να κερδίζω αγώνες. Εντάξει, είναι κάποιοι καλοί βαθμοί, αλλά δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν εντάξει όλο το Σαββατοκύριακο, όμως ήταν ένας δύσκολος αγώνας από τη θέση που ξεκινήσαμε.

Ήταν πιο διασκεδαστικό. Το αυτοκίνητο είχε καλύτερη αίσθηση και αυτό έκανε πιο εύκολο το να μπορείς να το απολαύσεις. Ήταν δύσκολος αλλά διασκεδαστικός αγώνας. Είναι ευπρόσδεκτοι οι βαθμοί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς σε κάποιους αγώνες και πάντα κάτι συμβαίνει. Υπάρχουν σημάδια βελτίωσης και το μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι στο ξεκίνημα, μα αυτό είναι φυσιολογικό.

Ο “Iceman” είχε αρκετές μάχες στην πίστα, δίχως, όμως, να καταφέρει να προσπεράσει τον Felipe Massa για την 5η θέση στο τελευταίο μέρος τού αγώνα. Η τελική ταχύτητα της FW36 ήταν ανώτερη από αυτή τής F14 T, κάτι που εξουδετέρωνε την καλύτερη γενικότερη ταχύτητα της Ferrari.

Μετά από τα λάθη τού Σαββάτου και τα προβλήματα, είναι δύσκολο να περάσεις εδώ και μας έλειπε η ταχύτητα στις ευθείες. Είχα προβλήματα στο να περάσω τη Sauber στην αρχή τού αγώνα, ακόμα και με το DRS. Ήταν λίγο περίπλοκο, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε θέσεις. Είναι δύσκολο, γιατί ήμασταν πιο γρήγοροι από τη Williams, αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε στους πολλούς γύρους και με καλύτερα ελαστικά. Κάποιες φορές πλησίασα πολύ, αλλά ήταν αδύνατο να περάσω.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...