Οι πιλότοι της Force India ζήτησαν συγγνώμη για τα λάθη τους [w/videos]

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Race Day - Budapest, Hungary

Δυο λάθη των οδηγών της, στέρησαν από τη Force India ένα καλό τερματισμό στους βαθμούς στην Ουγγαρία, που θα την κρατούσε κοντά στις Ferrari και Williams για τη μάχη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Nico Hulkenberg είχε ένα σερί δέκα συνεχόμενων τερματισμών στους βαθμούς, το οποίο τελείωσε όταν προσπάθησε να περάσει τον teammate του, χτυπώντας τον, καταλήγοντας στα προστατευτικά λάστιχα της τελευταίας στροφής. Όπως είναι φυσικό, ο Γερμανός που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σπορ, παραδέχθηκε το λάθος του.

Δεν ήταν η καλύτερη μέρα μου και αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος. Η πίστα στέγνωνε και ήμουν αρκετά κοντά στον Checo, όταν ήρθα σε επαφή μαζί του στην τελευταία στροφή. Στον προηγούμενο γύρο είχε πάρει μια πιο ανοιχτή γραμμή, οπότε προσπάθησα να προσπεράσω από την εσωτερική, αλλά έκλεισε τη γραμμή του και πλέον δεν μπορούσα να μην κάνω την κίνηση.

Είχα επαφή με το αυτοκίνητό του, έχασα την εμπρός μου πτέρυγα και πήγα κατ ‘ευθείαν στις μπαριέρες. Ήταν λάθος μου και έχω ζητήσει συγγνώμη από την ομάδα. Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, γιατί υπήρχαν πολλές δυνατότητες σε αυτόν τον αγώνα, αλλά υποθέτω ότι ήταν μία από εκείνες τις ημέρες που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες.

https://www.youtube.com/watch?v=n6BgA8B5bsk

Μπορεί ο Perez να επέζησε από την μεταξύ τους επαφή, αλλά 8 γύρους αργότερα υπέπεσε κι ο ίδιος σε λάθος, πατώντας στο βρεγμένο κερμπ της τελευταίας στροφής, καταστρέφοντας την Force India στον τοίχο των pit, βγάζοντας για δεύτερη φορά στον αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Είναι ένα απογοητευτικό τέλος για το Σαββατοκύριακο μας, ακριβώς όταν φαινόταν πως μπορούσαμε να σκοράρουμε αρκετούς βαθμούς. Πήγα λίγο πιο ανοιχτά στην έξοδο της τελευταίας στροφής, έχασα το πίσω μέρος και αυτό ήταν, ήμουν στον τοίχο. Ήταν ένα ατυχές τέλος στον αγώνα μας και λυπάμαι για την ομάδα, επειδή άξιζε κάποιους βαθμούς σήμερα.

Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, η πίστα στέγνωνε και βελτιωνόταν και αυτό σε έκανε να θέλεις να πιέσεις στο όριο, αλλά υπήρχαν κάποια νωπά σημεία που μπορούσαν να σε αιφνιδιάσουν. Εμείς, θα πάρουμε τα θετικά στοιχεία από αυτό το Σαββατοκύριακο και θα μπούμε ξανά στους βαθμούς στον επόμενο αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=F_lKb50-BlI

Πλέον, η Ινδική ομάδα βρίσκεται 44 και 37 βαθμούς πίσω από Ferrari και Williams, αντίστοιχα. Όμως, η κακή στρατηγική της McLaren, έχει κρατήσει τις δυο ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού. Μετά από την καλοκαιρινή διακοπή η Formula 1 επισκέπτεται το Σπα, μια πίστα που παραδοσιακά τα μονοθέσια της Force India βολεύονται, εκεί όπου ο Giancarlo Fisichella το 2009 κατέκτησε τη μοναδική, έως τώρα, pole position της ομάδας.

[Photo Copyrights: XPBImages/Force India]

ΠηγήForce India

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...