Τέλος κι επισήμως οι μπελάδες για Ecclestone. “Καθάρισε” με $100.000.000!

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Ήταν σχεδόν σίγουρο, ο Bernie Ecclestone δύσκολα θα κατέληγε στη φυλακή για την υπόθεση δωροδοκίας στον Gerhard Gribkowsky, ειδικά από τη στιγμή που μπορούσε να τη γλιτώσει οριστικά μ’ ένα χρηματικό ποσό. Τελικώς, το γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να δεχθεί τα $100.000.000 (€75.000.000) που πρόσφερε ο Βρετανός για τον διακανονισμό.

Οι νόμοι στη Γερμανία ορίζουν το χρηματικό πρόστιμο ως το μέσο διευθέτησης υποθέσεων, αν φυσικά υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του δικαστή. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν επαρκούσαν για να καταδικάσουν τον 83χρονο, ο οποίος, αν όντως είχε αποδειχθεί ότι είναι ένοχος, θα μπορούσε να δεχθεί ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια.

Ο Ecclestone από την αρχή δεν έκανε αποδεκτή καμία κατηγορία προς το πρόσωπό του και οι δικηγόροι του υποστήριζαν διαρκώς ότι τα στοιχεία παρουσιάζονται εξαιρετικά αμφίβολα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η δίκη στο γερμανικό δικαστήριο “ταλαιπωρεί” τον Bernie από τον Απρίλιο, τον έκανε να αποχωριστεί $100.000.000 από την αμύθητη περιουσία του για να τελειώνει μια καλή με την υπόθεση που έχει πλήξει το όνομά του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...