Η NEVS θέλει να πουλήσει την Saab σε Ασιάτες

Σχετικά άρθρα

saab logo

H NEVS παρουσίασε σήμερα το σχέδιο αναδιοργάνωσης (PDF) της Saab με το οποίο επιβεβαιώνει πως μιλά με ασιατικές εταιρίες. Μπορεί να μην τις κατονομάζει, αλλά είναι γνωστό πως η Mahindra ενδιαφέρεται για την Saab, με την NEVS να αναφέρει πως υπάρχει και δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που ενδιαφέρεται για τη Saab.

Saab NEVS reorganization plan (3)

Και οι δύο θέλουν η παραγωγή των μοντέλων της Σουηδικής εταιρίας να εξακολουθήσει να γίνεται στο εργοστάσιο της στο Trollhättan της Σουηδίας, με την NEVS να δηλώνει πως οι συνομιλίες αυτές ίσως θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πώληση του συνόλου των μετοχών της Saab ή στο να δημιουργηθεί μια συμφωνία σχετικά με την κατασκευή και την ανάπτυξη κοινών projects. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κάποια τελική απόφαση, αλλά έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την ολοκλήρωση της συνεργασίας.

Saab NEVS reorganization plan (1)

Η NEVS που έχει παρουσιάσει καθαρές ζημιές ύψους 71,5 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, μιλά και για ένα Σχέδιο Β στο οποίο θα συνεχίσει τις συνομιλίες με ασιατικές εταιρίες, αλλά και να αναθέσει μια βάρδια του εργοστασίου στο Trollhättan σε άλλους κατασκευαστές -κοινώς να νοικιάσει το εργοστάσιο σε τρίτους κατασκευαστές- ώστε αυτοί να κατασκευάζουν εκεί τα μοντέλα τους.

Saab NEVS reorganization plan (2)

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Information prior to the Meeting of Creditors at the District Court of Vänersborg October 8

At the Meeting of Creditors October 8 at the District Court of Vänersborg the Administrator Lars Eric Gustafsson at Hamilton law firm will propose that the reorganization should be continued until November 29, 2014.

The Administrator has sent a preliminary reorganization plan to all creditors.

The plan shows that Nevs main track is to finalize the negotiations with the two Asian automotive manufacturers, in which several progresses have been accomplished during the last week.

As an addition to the main track Nevs prepares an alternative action with the potential to become a leading contract manufacturer and development partner to other manufacturers, which the two parties that Nevs are negotiating with think is positive. This will in that case be done by using the company’s facility also to produce for external customers.

At the Meeting of Creditors October 8 the reorganization plan will be further presented.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο διάδοχος του Saab 9-5 πιο κοντά στην παραγωγή

Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές. Πολλές νέες μάρκες "ξεφυτρώνουν" κάθε μήνα και οι μάρκες που ήταν σε λήθαργο (λέγε με Lancia) φαίνεται να αναβιώνουν. Υπάρχουν...

Το NEVS Emily GT ίσως περάσει στην παραγωγή

Ήταν τέλη Απριλίου όταν η NEVS αποκάλυψε το Emily GT, ένα αυτοκίνητο που ανέπτυξε, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του...

Η NEVS ετοίμαζε και το Emily GTO

Την περασμένη εβδομάδα η NEVS αποκάλυψε το Emily GT, ένα ηλεκτρικό σεντάν που ετοίμαζε αλλά δεν μπόρεσε να το περάσει στη παραγωγή. Τώρα, ο...

Η NEVS μας δείχνει το Emily GT

Η NEVS αγόρασε τα απομεινάρια της Saab το 2012, έχοντας αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της κατεστραμμένης αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την πτώχευση της. Το 2017 ξεκίνησε...