Ο διάδοχος του Saab 9-5 πιο κοντά στην παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές. Πολλές νέες μάρκες “ξεφυτρώνουν” κάθε μήνα και οι μάρκες που ήταν σε λήθαργο (λέγε με Lancia) φαίνεται να αναβιώνουν. Υπάρχουν και μάρκες, όμως, που έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη και θέλουν να “αναστηθούν”.

Μια τέτοια είναι η Saab, που πραγματικά φαίνεται να έχει ξεχαστεί. Τον περασμένο Απρίλιο η NEVS -η κινέζικη εταιρία που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της σουηδικής εταιρίας- αποκάλυψε το Emily GT, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του Saab 9-5.

Ωστόσο, η NEVS δεν μπόρεσε να βγάλει στη παραγωγή το αυτοκίνητο που ανέπτυξε, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, και ήταν -επίσημα- σε αναζήτηση επενδυτή.

Αν και το Emily GT δεν φέρει το όνομα Saab, είναι από κάθε άποψη ο διάδοχος του Saab 9-5, με το DNA της σουηδικής εταιρίας να είναι επίσης ξεκάθαρα αναγνωρίσιμο στη σχεδίαση.

Η καναδική start-up EV Electra ανέλαβε να βοηθήσει τη NEVS και να βοηθήσει το project, με την εταιρία να έχει την έδρα της στον Καναδά, αλλά ο ιδρυτής είναι Λιβανέζος και ονομάζεται Jihad Mohammed.

Σε κάθε περίπτωση, η EV Electra θέλει να αυτοκίνητο να βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Trollhattan της Σουηδίας, με τα νέα να τα ανακοινώνει στη σουηδική εμπορική έκθεση eCarExpo, θέλοντας να τονίσει τις προθέσεις της.

Πηγήaccesswire

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...