Η αποχώρηση της Marussia θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια στις Ferrari και McLaren

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRIA F1/2014

Η Marussia βρέθηκε για δεύτερη φορά στη λίστα συμμετοχών της FIA, ως Manor F1 Team, η συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα θεωρείται απίθανη. Ο εξοπλισμός της ομάδας πουλήθηκε σε δημοπρασία, ενώ ο ιδιοκτήτης της Haas F1 Team, Gene Haas, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ρωσικής ομάδας στη Βρετανία, μαζί με τα σχέδια για το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν.

Η αποχώρηση αυτή, όμως, θα έχει και παράπλευρες απώλειες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Marrussia χρωστά στη Ferrari €21.100.000 για τους κινητήρες που αγόρασε τη φετινή σεζόν, με τις οφειλές προς τη McLaren να ξεπερνούν τα €9.000.000, για την τεχνική τους συνεργασία, ποσά που προέκυψαν από έγγραφο της FRP Advisory LLP, εταιρεία που διαχειρίζεται την ομάδα. Ένας ακόμα που δικαιούται χρήματα από τη Marussia είναι ο Timo Glock, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα την 3ετία 2010-2012, και πρέπει να πάρει κάτι περισσότερο από €800.000, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα λάβει και αυτός ένα μικρό μέρος.

Επιπλέον, η Marussia χρωστούσε €16.700.000 στην ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Lloyds Development Capital, αλλά η LDC ασφάλισε τα χρήματα αυτά μέσω δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας. Ο Geoff Rowley, ωστόσο, CEO της FRP Advisory, ξεκαθαρίζει πως είναι σχεδόν απίθανο να πάρει η LDC περισσότερα από €2.000.000, διότι δεν είναι δυνατό να βρεθούν περισσότερα χρήματα.

Όσο για τις Ferrari και McLaren μάλλον δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ αυτά τα λεφτά, μιας και η ομάδα οφείλει χρήματα σε περισσότερους από 200 πιστωτές, οι οποίοι θα λάβουν μόλις μια ένα μικρό μέρος των χρημάτων τους, σύμφωνα με τον Rowley.

ΠηγήTelegraph

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα