Οι πολλοί πελάτες, βοηθούν την Mercedes με την εξέλιξη του power unit

Σχετικά άρθρα

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2015, Test in Jerez

Με τις Caterham και Marussia εκτός Formula 1 και την Lotus να αλλάζει στρατόπεδο, από εκείνο της Renault σε αυτό της Mercedes, η Γερμανική εταιρεία έχει βρεθεί να προμηθεύει με power units τέσσερις ομάδες (την εργοστασιακή της και τις Williams, Lotus, Force India) ενώ την ίδια στιγμή οι Ferrari και Renault μόνο δυο, με την επανεμφανιζόμενη Honda να έχει αποκλειστική συνεργασία με την McLaren.

Αυτό, αποτελεί πλεονέκτημα για τον κινητήρα της πρωταθλήτριας, αφού ο όγκος δεδομένων που λαμβάνει από τις ομάδες, υπερτερεί των περισσότερων εξαρτημάτων που θα πρέπει να κατασκευάσει, πράγμα σημαντικότατο όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί περιορισμοί σε δοκιμές και εξέλιξη. Μάλιστα, ο Andy Cowell, γενικός διευθυντής τμήματος κινητήρα στη Mercedes, μας λέει πως επειδή η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους πελάτες της το ίδιο spec του κινητήρα -και ίδιο με της εργοστασιακής ομάδας- κάποια προβλήματα παρουσιάζονται και επιλύονται, πριν “χτυπήσουν” την Mercedes.

Παίρνουμε περισσότερα χιλιόμετρα, γιατί τρέχουμε ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές υλικού (με τους πελάτες μας). Έτσι, στο ταξίδι μέχρι τη Μελβούρνη, στο ταξίδι για να καθορίσουμε τις προδιαγραφές του PU και τον αριθμό των “κλειδιών” που θα χρησιμοποιήσουμε, έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Αν και μερικές φορές τα δεδομένα φοβίζουν, είναι υπερπολύτιμα για τον προσδιορισμό του τι (εξάρτημα) θα ταιριάξει και πόσο σκληρά θα μπορείς να πιέσεις όταν ξεκινήσουν οι αγώνες. Επομένως, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς.

Σε εκείνη την πτυχή μάθησης, της ανεύρεσης προβλημάτων, συχνά βλέπουμε ζητήματα να έρχονται στο φως με τους πελάτες μας, πριν από την εργοστασιακή ομάδα. Αυτά τα περιστασιακά ζητήματα εμφανίζονται στους πελάτες και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τα λύσουμε, πριν να επηρεάσουν οποιονδήποτε άλλο.

Σε ό,τι αφορά την χρησιμοποίηση των “κλειδιών” εξέλιξης, η διαφορά του περσινού κινητήρα δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα στην Mercedes. Έτσι, ο Cowell αποκαλύπτει πως στις δοκιμές θα εξεταστούν πολλές λύσεις, οι οποίες θα πάρουν το πράσινο φως για την Μελβούρνη, με γνώμονα την αξιοπιστία, ενώ, είναι πολύ πιθανό, πως θα απομείνουν στην ομάδα και κάμποσα “κλειδιά” για χρήση, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

[Photo Copyrights: Hoch Zwei/Mercedes AMG F1 Team]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...