Οι πιλότοι σκοπεύουν να ρωτήσουν τους οπαδούς για την κατάσταση της F1

Σχετικά άρθρα

P-20150315-00073_News

Σήμερα, στο Biggin Hill της Βρετανίας, θα λάβει χώρα η σημαντική συνάντηση ανάμεσα σε ομάδες, FOM και FIA, για το μέλλον της Formula 1. Εκεί θα συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, από τους κανονισμούς και τους κινητήρες 1.000 ίππων, μέχρι το συμβόλαιο της Pirelli και τον περιορισμό στο κόστος. Μάλιστα, το παρών στην συνάντηση θα δώσει και ο επικεφαλής της CVC, Donald Mackenzie.

Όμως, για μια ακόμη φορά, η γνώμη των οπαδών για τις επικείμενες αλλαγές δεν ζητήθηκε. Ούτε καν η άποψή τους για το τι θα ήθελαν να συνεχίσουν να βλέπουν από το τωρινό καθεστώς. Έτσι, οι πιλότοι της F1 μέσω της ένωσής τους (GPDA), αποφάσισαν να πάρουν μια πρωτοβουλία, ακόμη και αν και οι δικές τους φωνές δεν λαμβάνονται υπόψιν στα κέντρα αποφάσεων.

Χωρίς τίτλο

Όπως έγινε γνωστό, με την έναρξη του Grand Prix στο Μονακό (20-24 Μαΐου), σκοπεύουν να ξεκινήσουν έρευνα μέσω των social media. Οι ερωτήσεις θα αφορούν πολλά και διαφορετικά θέματα γύρω από το σπορ και το πρωτοποριακό βήμα θα αφορά την συμμετοχή των απλών οπαδών. Μάλιστα, ανάμεσα στις ερωτήσεις αναμένεται και η εξής: “Η F1 θα πρέπει να θεωρείται άθλημα ή ψυχαγωγία;”, στην προσπάθεια που θα γίνει να αναλυθούν σε βάθος τα θέματα.

Κλείνοντας, θα επανέλθουμε στη σημαντική συνάντηση του Strategy Group· για την οποία θα μάθετε νέα μόλις αυτά θα υπάρξουν. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες διαρροές, δεν αποκλείεται η FIA και η FOM να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο και να προχωρήσουν σε αλλαγές, αφού οι ομάδες δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση να μπορούν να συμφωνήσουν, έστω και στα πιο απλά θέματα. Υπενθυμίζεται πως για αλλαγές από το 2017 και μετά, απαιτείται πλειοψηφία, με τις ομάδες, την FOM και την FIA να διαθέτουν 6 ψήφους η καθεμία, από τις 18 συνολικά.

ΠηγήBBC Sport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...