Πάρτι εκατομμυρίων στην FCA Αυστραλίας οδηγεί σε μήνυση για κακοδιαχείριση

Σχετικά άρθρα

1288269815700231054

Όχι, ο τίτλος δεν είναι κάποιο σχήμα λόγου αλλά κυριολεκτικός και δυστυχώς, ελλιπής. Γιατί δεν ήταν μόνο το Χριστουγεννιάτικο, ετήσιο πάρτι που κόστιζε περί το 1 εκατομμύριο δολάρια που οδήγησε στη μήνυση της Fiat Chrysler κατά των πρώην Διευθυντών της στην Αυστραλία, Clyde Campbell και Veronica Johns. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό!

Η μητρική, Fiat Chrysler Automobiles, κατηγορεί τα δύο στελέχη για κακοδιαχείριση περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μήνυση, ο Campbell ενέκρινε την αγορά αυτοκινήτων της Chrysler για τον Shane Warne, την Elizabeth Hurley και τους Harry και Sheree Kewell στην Αγγλία. Αυτές οι προσωπικότητες περιγράφονταν ως “πρεσβευτές της φίρμας” αλλά η φίρμα δεν είχε τέτοιο πρόγραμμα στη χώρα. Επίσης, ο Campbell χρησιμοποίησε πόρους της εταιρίας για να πληρώσει την μίσθωση ενός γιοτ, ενός αεροπλάνου, ταξίδια στη Νέα Ορλεάνη και το Rio de Janeiro, διακοπές στη Ν. Ζηλανδία, δώρα αξίας $380.000 και πολλά ακόμα.

Από την πλευρά της, η Johns κατηγορείται για την χρήση πόρων της εταιρίας για την ανακαίνιση του σπιτιού της, την χρήση αυτοκινήτων που είχαν χαρακτηριστεί ως δωρεές από τον σύζυγο της και τον χτίστη της κ.ά. Όμως ο κατάλογος των παράλογων εξόδων δεν σταματά: το Χριστουγεννιάτικο πάρτι κόστιζε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο –λογικό, με 100 δωμάτια για το προσωπικό και τους καλεσμένους και δώρα όπως τσάντες Louis Vuitton-, η Fiat Chrysler Αυστραλίας χρηματοδότησε με $800.000 την αγωνιστική ομάδα της με οδηγό τον ίδιο τον Campbell, η εταιρία πλήρωσε 6.6 εκατομμύρια για υπηρεσίες ιστότοπου στην Digital Dialogue Media στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο Διευθυντής Marketing της Fiat Chrysler Αυστραλίας, Sam Tabart και πολλά, πολλά ακόμα.

Την υπόθεση έκανε γνωστή στον νέο Πρόεδρο και CEO της Fiat Chrysler Αυστραλίας, Pat Dougherty ένας πληροφοριοδότης και μόλις έγινε αυτό –και αφού συνήλθε ο Dougherty από το σοκ-, ήρθαν οι Αμερικάνοι λογιστές που άνοιξαν έρευνα. Και να σκεφτεί κανείς, ότι όλα αυτά τα δολάρια δεν προέρχονταν από έσοδα των Αυστραλιανών επιχειρήσεων. Όλα αυτά τα χρήματα, έρχονταν από την Αμερική και πιο συγκεκριμένα, από το bail-out της εταιρίας από την Αμερικάνικη κυβέρνηση!

ΠηγήThe Age

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Tesla κλείνει το εργοστάσιο της Γερμανίας για “μια ημέρα”

Ο διευθυντής του εργοστασίου της Tesla στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο, Andre Thierig, έκανε γνωστό ότι στις 10 Μαΐου θα υπάρξει μια προγραμματισμένη διακοπή...

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...