Το Λονδίνο συνεχίζει να έχει ελπίδες για διεξαγωγή αγώνα Formula 1

Σχετικά άρθρα

London F1 Grand Prix

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Bernie Ecclestone έριξε την ιδέα της διοργάνωσης Grand Prix για τη Formula 1 στους δρόμους του Λονδίνου. Σχεδόν στάσιμα, όμως, έχουν παραμείνει τα πράγματα από τότε, παρόλο που είχαμε δει την πιθανή διαδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα. Από τότε, καμία ουσιαστικά προσπάθεια δεν έγινε προκειμένου τα μονοθέσια να τρέξουν στο Λονδίνο, παρά τις πιέσεις του αφεντικού της Formula 1, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μείνει στο συρτάρι.

Κι ενώ οι πιθανότητες για έναν αγώνα εκεί ολοένα και μειώνονται -τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια-, ο δήμαρχος της πόλης, Boris Johnson, δηλώνει πως υπάρχουν ακόμα ελπίδες και πως είναι πρόθυμος να πέσει ξανά πάνω από το ζήτημα.

Έχω σκοπό να κοιτάξω το θέμα. Πάντα ενδιαφερόμουν για projects που προσελκύουν δουλειές και μεγάλο πλήθος. Το θέμα είναι η ποιότητα του αέρα και ο ήχος από τους κινητήρες, και θα πρέπει να το κοιτάξουμε, αλλά είμαι θετικός και πιστεύω ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε και τα δύο ζητήματα.

Ο Johnson οδήγησε ένα μονοθέσιο Formula E στο Battersea Park, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο πέφτει η αυλαία για την πρώτη σεζόν του ηλεκτρικού πρωταθλήματος της FIA στη βρετανική πρωτεύουσα. Φυσικά, ο κατάξανθος δήμαρχος δήλωσε τα αυτονόητα γι’ αυτό:

Η Formula E είναι ένα θαυμάσιο event για το Λονδίνο. Τους συγχαίρω όλους στη Formula E, κι ελπίζουμε ότι θα έχουμε τον αγώνα κάθε χρόνο εδώ.

ΠηγήGuardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...