Η Aston Martin συνεργάζεται με τη Red Bull και της δίνει κινητήρες της Mercedes;

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Το τι έχουμε διαβάσει κι έχουμε γράψει από την περσινή σεζόν για τη συνεργασία των Red Bull και Renault, πραγματικά φτάνει σε βαθμό που δε φανταζόμασταν στα τέλη του 2013. Ο λόγος είναι ότι η γαλλική εταιρεία παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και απειλές για έξοδο από το άθλημα, και για τις δύο.

Εκτός από αυτό, τα δημοσιεύματα έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα τους, και τώρα έρχεται μία φήμη που προκύπτει από το Autocar και αφορά τους κινητήρες της Red Bull. Σύμφωνα, λοιπόν, με το βρετανικό περιοδικό, η αυστριακή ομάδα μπορεί να έχει στο μέλλον κινητήρες της Mercedes, αλλά σε αυτό θα συμβάλει η συμφωνία με την Aston Martin.

Τώρα, μπορεί να σε μπέρδεψα με την αναφορά μιας τρίτης στο παιχνίδι εταιρείας, αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Aston Martin είναι σε συνομιλίες με την ομάδα του Milton Keynes, ώστε να γίνει τεχνικός της συνεργάτης, ενώ, ως αντάλλαγμα, της δίνει τον πολυπόθητη κινητήρα της Mercedes, καθώς ο Όμιλος Daimler κατέχει το 5% της Aston Martin.

Toto Wolff

Κατά τα λέει η Aston Martin, αλλά είναι η Mercedes πρόθυμη να το δεχτεί αυτό; Κάτι τέτοιο θα πρέπει να περάσει από την απόφαση των ανώτερων στελεχών, ωστόσο ο Toto Wolff, επί κεφαλής της Mercedes AMG, δεν θέλει ν’ αποκλείσει τίποτε για τη συνέχεια, αν και πρόσφατα δεν ήταν τόσο πρόθυμος.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Τι θα συμβεί αν η Renault αποφασίσει να έχει τη δική της ομάδα; Θα συνεχίσει να δίνει κινητήρες στη Red Bull και την Toro Rosso, και, αν όχι, ποιες είναι οι λύσεις. Ποιος θα δίνει σ’ αυτούς κινητήρες για να διαβεβαιώσουν ότι θα μείνουν στο άθλημα;

Τι σημαίνει αυτό για εμάς, επειδή μέχρι τώρα ήμασταν αντίπαλος; Ίσως υπάρχει ένας νέος αντίπαλος. Τι συμβαίνει όσον αφορά την πολιτική και τη σημασία των πραγμάτων; Δεν υπάρχουν συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τίποτα δεν έχει αρχίσει, αλλά πρέπει να σκεφτείς όλες τις επιλογές. Αφήνω την πόρτα ανοιχτή.

Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Ο πρώτος στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον τίτλο. Προς το παρόν δεν μπορώ να δω μια κατάσταση που να δίνουμε κινητήρα στον βασικό μας αντίπαλο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε τον βασικό εχθρό που θα έχουμε αύριο ή την επόμενη χρονιά.

Christian Horner

Σχετικά με το θέμα ρωτήθηκε και ο Christian Horner, όπως ήταν λογικό. Αρχικά, ο επί κεφαλής της Red Bull αρνείται πως η παρουσία του Andy Palmer, Διευθύνοντος Συμβούλου της Aston Martin, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Silverstone συνδέεται με κάποια ενδεχόμενη μελλοντική συμφωνία, ενώ αρνείται να διαψεύσει κάτι σχετικά με το 2017, και πλέον μαθαίνει να ζει μέσα στις φήμες, οι οποίες πιστεύει ότι δεν μπορούν να σταματήσουν.

Ο Andy Palmer ήταν εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά στη Force India. Το θέμα είναι ότι έχουμε ένα συμβόλαιο με την Infiniti και τη Renault μέχρι το τέλος του 2016. Οτιδήποτε μετά από το τέλος της συμφωνίας είναι καθαρές φήμες. Την περασμένη βδομάδα, ήταν η Ferrari, τώρα είναι η Aston Martin, την επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι η Honda ή η Lamborghini. Υπάρχει συμβόλαιο, είμαστε δεσμευμένοι με την Infiniti κι έχουμε μία πολύ καλή σχέση, έτσι, μετά το 2016, είναι απλά φήμες, και μιλάω με πολλούς ανθρώπους.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...