Αρχική Κατασκευαστές Maserati Αντιπρόσωπος μηνύει την Maserati υποστηρίζοντας πως τον προέτρεψε να “μαγειρέψει” τις πωλήσεις

Αντιπρόσωπος μηνύει την Maserati υποστηρίζοντας πως τον προέτρεψε να “μαγειρέψει” τις πωλήσεις

10
Αντιπρόσωπος μηνύει την Maserati υποστηρίζοντας πως τον προέτρεψε να “μαγειρέψει” τις πωλήσεις

Maserati Ghibli 2014 (167)

Ένας αντιπρόσωπος της Maserati που διατηρεί αντιπροσωπείες σε αρκετές Νέα Υόρκη, New Jersey και Florida μήνυσε την Maserati Βορείου Αμερικής, κατηγορώντας την πως του ζήτησε να αυξήσει τεχνητά τις πωλήσεις του, αλλιώς θα αναγκαζόταν να πάρει λιγότερη προμήθεια.

Ο αντιπρόσωπος αρνήθηκε την πρόταση της Maserati και στην μήνυσή του την κατηγορεί για άδικα διαφυγόντα κέρδη. Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο, η Maserati Βορείου Αμερικής κανονικά ζητά από τους αντιπροσώπους να έχουν ένα test drive αυτοκίνητο από κάθε μοντέλο που πωλούν. Με τον τρόπο αυτό, τα test drives αυτοκίνητα φαίνονται ως ταξινομημένα, άρα αυξάνουν τον συνολικό μηναίο αριθμό πωλήσεων της εταιρίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η Maserati Βορείου Αμερικής ζήτησε από τους αντιπροσώπους της τον Σεπτέμβριο του 2014 να ταξινομήσουν ως test drive αυτοκίνητα 105 Ghibli, τα οποία και δεν είχαν παραδοθεί ακόμη. Επιπροσθέτως, ο αντιπρόσωπος κατηγορεί την Maserati πως τους είχε αναγκάσει να φανεί πως έλαβαν επιπλέον bonus όταν τελικά πούλησαν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα στους πελάτες.

Δεν είναι γνωστό αν η παραπάνω τακτική ήταν η αιτία που παρότι η Maserati είχε αυξήσει την παραγωγή των Ghibli και Quattroporte στα 900 αυτοκίνητα ανά εβδομάδα, τον περασμένο Μάρτη ανακοίνωσε την μείωση της παραγωγής των δύο μοντέλων της.