Η Ferrari δεν έχει πρόβλημα στο να προμηθεύσει με κινητήρες την Red Bull

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1/2015

Πολύ πιθανό είναι πλέον το να ξαναδούμε συνεργασία ανάμεσα στην Red Bull και την Ferrari, έπειτα από το 2006. Τότε, στην παρθενική συμμετοχή της Αυστριακής ομάδας στην Formula 1, η Scuderia την προμήθευε με κινητήρες και ο Maurizio Arrivabene δήλωσε πως η ομάδα του δεν θα είχε πρόβλημα να συμβεί ξανά αυτό, “χτυπώντας” παράλληλα την τακτική της Mercedes.

Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για άλλους ανθρώπους. Θεωρητικά έχουν μεγάλα ονόματα, με τον Newey ως επικεφαλής σχεδιαστή, και είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι αν τους δώσουμε τον κινητήρα, θα δημιουργήσουν ένα τρομακτικό πλαίσιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί.

Όσον αφορά την ομάδα μου, οι μηχανικοί και οι αεροδυναμιστές μου ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Για το λόγο αυτό δεν έχω πρόβλημα και ο ανταγωνισμός είναι ωραίος, όταν έχεις απέναντι δυνατές ομάδες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί θα δώσουμε τους κινητήρες μας στην Red Bull ή την Toro Rosso. Αλλά δεν βλέπω κανενός είδους πρόβλημα στο να δώσουμε τη μηχανή μας σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή να φοβηθούμε τον ανταγωνισμό προτού καν αρχίσουν. Αυτό δεν είναι το σωστό πνεύμα του ανταγωνισμού, ούτε το τι αντιπροσωπεύει η Ferrari. Θα παλέψουμε με όλους.

Μετά το διαφαινόμενο διαζύγιο με την Renault και την απροθυμία της Mercedes, δεν υπάρχει και άλλη επιλογή για την ομάδα της Red Bull. Η Honda έχει αποκλειστεί, τόσο για λόγους ανταγωνιστικότητας, όσο και αποκλειστικότητας με την McLaren, ενώ δεν έχει προχωρήσει εναλλακτικό σχέδιο με την είσοδο νέου κατασκευαστή κινητήρων.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως, εάν τελικά επισημοποιηθεί η συνεργασία Red Bull-Ferrari, ανοίγει ο δρόμος προς την Mercedes για την ομάδα της Manor. Πιθανότατα με παλαιότερους, άρα και οικονομικότερους, κινητήρες, που σίγουρα θα βοηθήσουν την μικρή ομάδα να βρει ταχύτητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...