Αρχική Motorsports Formula 1 Κοντά στο διαζύγιο βρίσκονται Red Bull και Renault. Η Mercedes δεν θα προμηθεύει με κινητήρες τους κόκκινους ταύρους

Κοντά στο διαζύγιο βρίσκονται Red Bull και Renault. Η Mercedes δεν θα προμηθεύει με κινητήρες τους κόκκινους ταύρους

23
Κοντά στο διαζύγιο  βρίσκονται Red Bull και Renault. Η Mercedes δεν θα προμηθεύει με κινητήρες τους κόκκινους ταύρους

P-20150906-00960_News

Ο αγώνας στην Ιταλία δεν βοήθησε την Red Bull να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την Renault, με τους πιλότους της ομάδας να φορούν τις έβδομες μονάδες μέσα στη σεζόν, εκκινώντας από τις τελευταίες θέσεις του grid. Ο Γάλλος κατασκευαστής είχε υποσχεθεί νίκες και πολύ καλύτερη απόδοση για φέτος, κάτι που δεν υλοποιήθηκε στην πραγματικότητα, με το έγκυρο Autosport να επικαλείται πηγές του, σύμφωνα με τις οποίες η Red Bull ενεργοποίησε όρους του συμβολαίου της, παύοντας στο τέλος της σεζόν την συνεργασία της με την Renault.

Οι πρώην πρωταθλητές γλυκοκοίταζαν τους κινητήρες της Mercedes, όμως, προβλήματα με τους χορηγούς τους, που έχουν ισχυρούς δεσμούς με την Renault, αλλά κυρίως η απροθυμία της ίδιας της Mercedes, αφήνουν σαν μοναδικές λύσεις είτε την Ferrari, είτε την αποχώρηση από το σπορ. Χαρακτηριστικά, ο Toto Wolff δήλωσε για την στάση της Daimler:

Αν κρίνω από τη σκοπιά της ομάδας μας, είναι μια συμφωνία που δεν πρέπει να γίνει. Το αυτοκίνητό μας και οι επιτυχίες μας, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της τεράστιας επενδύσεις από την Daimler. Χτίσαμε την υπεροχή μας, ενώ σήμερα υπάρχει μια ομάδα που έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να μείνει με τον συνεργάτη της. Πρόκειται για μια διαφορετική φιλοσοφία από τη δική μας.

Τίποτα δεν έχει συμβεί ακόμα, γιατί εμείς δεν κοιτάμε τόσο πολύ στα πιθανά οφέλη από τη συμφωνία, αλλά τα αρνητικά επιχειρήματα, που είναι πιθανό να είναι περισσότερα για την ομάδα μας.

Σύμφωνα με πηγές, η απόφασή αυτή πάρθηκε στην Monza και ήταν αρνητική για την Red Bull, η οποία μένει με μόνη βραχυπρόθεσμα βιώσιμη εναλλακτική την Ferrari, σε ό,τι αφορά τους κινητήρες. Όσο για την Renault, η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα αποσυρθεί από την Formula 1 ή θα εξαγοράσει κάποια ομάδα –με φαβορί την Lotus– επιστρέφοντας με εργοστασιακή συμμετοχή.

[Πηγές: Autosport, Motorsport.com]