Verstappen: Το simracing με βοηθάει στις πραγματικές προσπεράσεις

Σχετικά άρθρα

P-20150904-00315_News

Λίγο το νεαρό της ηλικίας του, λίγο η αλματώδης εξέλιξη των προσομοιωτών αγωνιστικής οδήγησης, ε δεν ήθελε και πολύ ο Max Verstappen για να ασχοληθεί με τον κόσμο του simracing. Μάλιστα, ο Ολλανδός πιλότος της Toro Rosso πήγε ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας πως η οδήγηση στον υπολογιστή του, τον βοηθά με τα προσπεράσματα στην πραγματική πίστα.

Πάντα βοηθάει, γιατί ξέρεις πόσο χώρο έχεις. Επίσης, στο simracing μερικές φορές μπορείς να πας ένα βήμα παραπέρα και έτσι να μάθεις ότι κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Πιστεύω ότι με βοηθάει. Θέλω να πω, πως το έκανα για το Spa και το έκανα και πάλι για την Monza, και τις δύο φορές δούλεψε στην πραγματική διαδρομή. Το προσπέρασμα που έκανα πάνω στον Nasr, είχα κάνει ακριβώς το ίδιο στον υπολογιστή.

Ο Max εντάχθηκε στις αρχές καλοκαιριού στην ομάδα simracing της Redline, όμως κάποιοι άλλοι οδηγοί, όπως ο πρωταθλητής Lewis Hamilton, πιστεύουν πως δεν χρειάζεται εξάσκηση στα προσπεράσματα, αλλά αυθορμητισμός.

Lewis Hamilton

Μου αρέσει το freestyling όταν είμαι εκεί έξω. Καμία από τις προσπεράσεις μου δεν είναι ίδια με την άλλη. Λατρεύω τον αυθορμητισμό σε ένα προσπέρασμα. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί και μπορείς να δοκιμάσεις και να προγραμματίσεις το μέλλον, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί σε εκείνο το γύρο ή μπορεί να συμβεί σε διαφορετικά σημεία.

Δεν μου αρέσει να σχεδιάζω ή να προετοιμάζω τα πράγματα: “Αυτή θα να είναι μια στροφή που θα προσπεράσω εδώ και έτσι προπονούμαι, προπονούμαι, προπονούμαι στη συνέχεια θα το κάνω”. Μου αρέσει να φθάνω, μην ξέροντας πού θα πάω να το κάνω.

Νομίζω ότι αυτό το κάνει πιο συναρπαστικό για μένα, αφού αν περιμένω να περάσω μόνο σε αυτό το ένα σημείο, δεν είναι και τόσο συναρπαστικό. Υπάρχει, όμως, μια νέα γενιά και ίσως να υπάρχει ένας νέος τρόπος που το κάνουν.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr