Μεταπτυχιακό “Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων” στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Σχετικά άρθρα

tei xalkidas (1)

Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό πάνω στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής συστημάτων αγωνιστικών οχημάτων, τότε αξίζει να δεις και το καινούργιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών T.E του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος. Ο τίτλος του είναι “Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων” και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Π.Μ.Σ) με τέτοιο αντικείμενο. Τα μαθήματα του εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε τρεις βασικούς άξονες: CAD/CAM/CNC, δομικό σχεδιασμό κατασκευών, κινητήρες και υβριδική τεχνολογία.

Οι στόχοι του Π.Μ.Σ είναι εκτός από την εξειδίκευση που παρέχει για τα συστήματα που αποτελούν ή υποστηρίζουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων πάνω σε ευρύτερα αντικείμενα τεχνολογικού ενδιαφέροντος Μηχανολόγου Μηχανικό, όπως τις τεχνολογίας υλικών, της σχεδίασης σε παραμετρικά προγράμματα CAD, του σχεδιασμού μηχανών εσωτερικής καύσης, της κατασκευής με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και συναρμολόγησης (CAM/CNC, τρισδιάστατη εκτύπωση και ρομποτικά συστήματα), της δυναμικής ανάλυσης και της αεροδυναμικής σχεδίασης.

tei xalkidas (2)

Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν, κατόπιν επιλογής, πτυχιούχοι των Πολυτεχνικών Σχολών ελληνικών ή ξένων Πανεπιστημίων και των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι. Οι γλώσσες που απαιτούνται για την παρακολούθηση είναι η ελληνική και η αγγλική. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια φοίτησης, τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα για πλήρη φοίτηση, ή έξι για μερική.

Το επιστημονικό/διδακτικό προσωπικό είναι καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και επιστημονικοί συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο. Ο χώρος διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά Ευβοίας. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα μπορείς να διαβάσεις εδώ και στο site του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα