Palmer: Δεν πληρώνω πολλά σε σχέση με άλλους οδηγούς

Σχετικά άρθρα

Χωρίς τίτλο

Ο Jolyon Palmer ανακοινώθηκε πριν μερικές εβδομάδες ως ο δεύτερος οδηγός της Lotus για το 2016. Ο Βρετανός κατέκτησε το πρωτάθλημα του GP2 το 2014 και φέτος αρκέστηκε σε εμφανίσεις στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, για να αποκτήσει εμπειρίες. Βέβαια, αυτό δεν έγινε με το αζημίωτο, αφού κάθε του εμφάνιση σε FP1 συνοδεύτηκε κι από £250.000 για την ομάδα (€350.000).

Μάλιστα, ο Palmer θα πληρώνει για να βρίσκεται στα grid του χρόνου, όπως ακριβώς κάνει κι ο teammate του, αλλά και πλήθος οδηγών σε άλλες ομάδες. Βέβαια, ο ίδιος δηλώνει πως τα χρήματα που θα αναγκαστεί να δώσει σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τα ποσά άλλων συναθλητών του, ενώ συνεχίζει, λέγοντας πως δεν ήταν ο βασικός λόγος για την επιλογή του.

Είναι προφανώς ένα θέμα στην F1 τώρα, το γεγονός πως το να οδηγείς δεν είναι αρκετό, αλλά νομίζω ότι το επίπεδο της υποστήριξης που εγώ έχω, δεν είναι μεγάλο σε σύγκριση με πολλούς άλλους οδηγούς εκεί έξω. Έτσι, αυτό ήταν κάτι στο οποίο έχουμε εργαστεί όλο το χρόνο, γνωρίζοντας ότι πρόκειται πιθανώς να είναι αρκετά σημαντικό για να πάρω μια θέση, αλλά στο τέλος όλα έδεσαν για εμένα με την Lotus και την Renault επίσης.

Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν η πλευρά των επιδόσεων, η μηχανολογική πλευρά και στη συνέχεια το να προσπαθήσω να βοηθήσω κι από την πλευρά της χορηγίας.

Οι δηλώσεις του Palmer φανερώνουν και κάτι ακόμα: Πως οι Lotus και Renault πήραν μαζί την απόφαση για την επιλογή του, πράγμα που σημαίνει πως η εξαγορά προχωρά με καλούς ρυθμούς. Μάλιστα, το έγκυρο Autosport αναφέρει πως ξεκίνησε η ενσωμάτωση του προσωπικού της Renault στο Enstone, με την επιστροφή του πρόσφατα αποχωρήσαντα από την Manor, Bob Bell, να βρίσκεται προ των πυλών.

[Πηγές: F1i.com, Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα