Η Aston Martin δεν βλέπει κέρδος από τη συμμετοχή στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

aston-martin-logo-black

Εδώ και αρκετούς μήνες, υπήρχε φημολογία που συνέδεε την Aston Martin με την Force India. Οι άνθρωποι της Ινδικής ομάδας από την αρχή δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το deal, όμως, όσο η Βρετανική εταιρεία συνέχιζε να εξετάζει την μεγαλύτερη εμπλοκή της στα motorsports, κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει τίποτα.

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες υπήρξαν διαρροές από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Aston Martin, με τον επί κεφαλής marketing κι επικοινωνίας, Simon Sproule, να αποκαλύπτει πως δεν εξετάζεται μόνο η F1 σαν πιθανό project. Τώρα, ο CEO της εταιρείας, Andy Palmer, φέρεται να αποκλείει την είσοδο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, αφού αυτή δεν μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά οφέλη, σε σχέση με την τεράστια επένδυση που θα πρέπει να γίνει.

Δεν έχουμε τα μέσα για να επενδύσουμε στην F1. Το μοναδικό συμφέρον που μπορεί να έχει ένα εμπορικό σήμα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι να αποδείξει την ποιότητα της τεχνολογίας των αυτοκινήτων δρόμου. Εγώ, δεν μπορώ να δω τι θα μπορούσε να μας προσφέρει η συμμετοχή μας στα grands prix.

Η Aston Martin είχε εργοστασιακή συμμετοχή στην Formula 1 πολύ πίσω στο παρελθόν, τις σεζόν 1959 και 1960, με μόλις 5 εκκινήσεις σε gp. Έτσι, μετά κι από αυτή την εξέλιξη, η Βρετανική εταιρεία θα παραμείνει συγκεντρωμένη στις προσπάθειές της στο πρωτάθλημα WEC.

ΠηγήF1 Technical

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...