Σε συνομιλίες με τις Aston Martin και Johnnie Walker βρίσκεται η Force India

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Mexican Grand Prix - Practice Day - Mexico City, Mexico

Ξεκίνησε ως Jordan (1991-2005), άλλαξε σε Midland (2006), έγινε Spyker (2007) και πλέον βρίσκεται στη Formula 1 ως Force India. Θα είναι, όμως, αυτό το τελικό όνομα για την ινδική ομάδα; Πιθανότατα όχι, ειδικά όταν αυτό αφήνει να εννοηθεί το αφεντικό της ομάδας, Vijay Mallya. Όχι, δε εννοώ μια πιθανή εξαγορά από τη Renault, διότι αυτό είναι πρακτικά απίθανο να συμβεί.

Με δύο εταιρείες συζητά η ομάδα με έδρα το Silverstone, για αλλαγή του ονόματος και τη εμφάνισής της. Είναι η Aston Martin και η Johnnie Walker, με τον Ινδό να λέει πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για μία τελική συμφωνία, αν τελικά υπάρξει αυτή.

Ναι, είμαστε σε συζητήσεις με την Aston Martin και υπάρχει ενθουσιασμός στις δύο πλευρές. Αλλά, πρέπει να περάσουμε από μια διαδικασία πριν συμφωνήσουμε και δώσουμε τα χέρια, όποιο κι αν είναι το concept· δεν έχουμε ανταλλάξει σχέδια συμβολαίων. Είναι μια τριπλή συζήτηση, στην οποία συμμετέχει και η Diageo με την Johnnie Walker.

Motor Racing - Formula One World Championship - Mexican Grand Prix - Practice Day - Mexico City, Mexico

Ονόμασα την ομάδα Force India για να δώσω στην Ινδία και σε όλους τους οπαδούς μια θέση στη Formula 1. Αλλά, αυτό συμβαίνει για 8 και ξέρουν ότι πλέον συμμετέχει όλη η Ινδία. Έτσι, τώρα το όνομα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα πρώτα 3 ή 4 χρόνια. Μπορώ να πω ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά από τον αγώνα στο Silverstone.

Το 5% της Aston Martin ανήκει στην Daimler, Όμιλος στον οποίο φυσικά ανήκει η Mercedes-Benz, με τους Γερμανούς να δίνουν κινητήρες στην ομάδα. Επιπλέον, η Diageo, που κατέχει την Johnnie Walker, είναι ο βασικός μέτοχος της United Spirits Limited, η οποία ανήκει στον Mallya. Τα ονόματα, λοιπόν, δεν είναι τυχαία, ενώ στο θέμα αναμένονται εξελίξεις. Πάντως, ο Bob Fernley, αναπληρωτής επί κεφαλής της Force India, δεν είναι τόσο αισιόδοξος για το deal.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr