Το VW Taigun “πάγωσε” επειδή είναι υπερβολικά μικρό

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Taigun-5-e1351070044444

Πριν από 4 περίπου χρόνια, η Volkswagen παρουσίαζε στην έκθεση της Βραζιλίας το Taigun Concept. Ένα μικρό SUV για το οποίο πολύ γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες ότι έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για παραγωγή. Μερικά χρόνια αργότερα όμως και ενώ ακόμα το κόστος του dieselgate παραμένει άγνωστο, τα πράγματα έχουν αλλάξει για το Taigun.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρίας, το Taigun δεν θα περάσει στην παραγωγή επειδή είναι υπερβολικά μικρό. Να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο είχε μήκος που δεν ξεπερνούσε τα 3.859 χιλιοστά… σχεδόν 10 εκατοστά μικρότερο από αυτό του τρίθυρου Polo και σχεδόν 20 εκατοστά μικρότερο από αυτό του πεντάθυρου! Υποθέτω, ότι η λογική πίσω από την απόφαση της Volkswagen να μην περάσει το Taigun στην παραγωγή, είναι ότι ενώ το μοντέλο θα είχε απήχηση σε αγορές όπως αυτή της Βραζιλίας –της Ν. Αμερικής γενικότερα– και της Ινδίας, ο υπόλοιπος κόσμος ζητά μεγαλύτερα SUV/crossover.

Η ακύρωση του Taigun δεν σημαίνει ότι η Volkswagen δεν θα παρουσιάσει ένα μικρό crossover όμως. Οι φήμες λένε ότι στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει υπό μορφή concept το Polo SUV που εξελίσσεται παράλληλα με το Audi Q2 και τα αντίστοιχα μοντέλα των Skoda και Seat. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ενώ μιλάμε για “Polo SUV”, το μοντέλο δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Polo, αλλά σε μία κοντύτερη εκδοχή της MQB πλατφόρμας.

ΠηγήFocus.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...