Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις, με τα σεντάν να κυριαρχούν στις πωλήσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Volkswagen ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη sedan έκδοση του Passat για να ενταχθεί στη γκάμα της στην Κίνα.

Σήμερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και μερικές τεχνικές προδιαγραφές του Passat Sedan από το υπουργείο βιομηχανίας και πληροφορικής της Κίνας, ώστε το μοντέλο να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου για να κυκλοφορήσει στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Το Passat sedan φέρει το λογότυπο Pro και σχεδιαστικά μοιράζεται τα ίδια πάνελ αμαξώματος -μέχρι τη μεσαία κολώνα- με την ευρωπαϊκή έκδοση του Passat. Εκτός από τη στάνταρ έκδοση, το μοντέλο διατίθεται και ως R-Line με πιο σπορ προφυλακτήρες.

Στο πίσω μέρος, το μοντέλο διαθέτει φώτα πλήρους πλάτους με μοναδικά LED γραφικά. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το Passat είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή 19 ιντσών.

To μήκος του Passat sedan αγγίζει τα 5.006 χλστ., το πλάτος τα 1.850 χλστ. και το ύψος τα 1.489 χλστ. Αυτά τα νούμερα καθιστούν το μοντέλο 89 χλστ. μακρύτερο από το Passat Variant της Ευρώπης και 94 χλστ. μεγαλύτερο από τη sedan έκδοση του νέου Skoda Superb. Επιπλέον, το Passat Pro διαθέτει μεταξόνιο 2.871 χλστ., το οποίο είναι 30 χλστ. μεγαλύτερο από τα προαναφερθέντα μοντέλα.

Το κινεζικό μοντέλο βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και προσφέρει την επιλογή δύο βενζινοκίνητων συνόλων. Στη βάση υπάρχει ο 1,5-λίτρων TSI κινητήρας, που αποδίδει 160 ίππους, ενώ ο κορυφαίος 2,0-λιτρος κινητήρας αποδίδει 220 ίππους.

Όπως και ο προκάτοχός του, το νέο μοντέλο θα παράγεται από την κοινοπραξία SAIC-Volkswagen στη Σαγκάη και δεν προορίζεται για αγορές εκτός Κίνας. Το ίδιο ισχύει και για το παρόμοιου μεγέθους Magotan, που παράγεται από την κοινοπραξία FAW-Volkswagen.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...