Η Mercedes θεωρεί πως δεν είναι ο κινητήρας αυτό που περιορίζει την Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Μόνο ως “ενδιαφέρουσα” μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την άποψη του Paddy Lowe, τεχνικού επικεφαλής της Mercedes, πως ο κινητήρας της Renault δεν είναι αυτό που περιορίζει τη δυναμική της Red Bull. Η Αυστριακή ομάδα θεωρείται πως διαθέτει το καλύτερο σασί στο grid, αλλά ο Lowe μάλλον βλέπει κάτι διαφορετικό.

Ο Βρετανός πιστεύει πως ο κινητήρας των κόκκινων ταύρων βρίσκεται πολύ κοντά σε απόδοση με εκείνο της Mercedes, τονίζοντας πως οι ίδιοι επιλέγουν να τρέχουν με πολύ περισσότερο φτερό, για καλύτερο κράτημα στις στροφές.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι η Red Bull συνεχώς πλασάρει μια ιστορία για χαμηλή δύναμη (από τον κινητήρα). Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή θέση, τουλάχιστον για το Silverstone, από μόνοι τους επιλέγουν να τρέχουν με περισσότερο φτερό από ότι εμείς.

Ως εκ τούτου, μοιάζουν σαν να έχουν λιγότερη δύναμη και είναι πιο γρήγοροι στις στροφές, γιατί αυτή είναι η επιλογή που κάνουν. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των κινητήρων αυτές τις μέρες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ της κάθετης δύναμης που μπορείς να έχεις.

Φαίνεται πως για λόγους μάρκετινγκ, στην Mercedes έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως οι κινητήρες είναι όλοι, πάνω-κάτω, στο ίδιο επίπεδο. Πραγματικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρισκόταν ο Paddy Lowe όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις, θα ήθελα όμως να τις είχε κάνει στο τέλος της περσινής χρονιάς, όταν η Red Bull ζητούσε το γερμανικό power unit.

Ή ακόμη καλύτερα, να μας εξηγούσε σήμερα γιατί δεν έδωσαν κινητήρες στους Αυστριακούς για το 2016, αφού το σασί τους δεν είναι και τόσο καλό. Μιας κι, εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά την επιλογή για περισσότερο “φτερό” στους αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...