694378

Η Mercedes δεν περίμενε κάποια έκθεση αυτοκινήτου για να παρουσιάσει τη δυνατότερη και πιο σκληροπυρηνική έκδοση της GT, την GT R, καθώς τα αποκαλυπτήρια του supercar έγιναν στα πλαίσια του φετινού Goodwood.

Παρόλα αυτά, όπως αποδεικνύει το παρακάτω video η γερμανική εταιρία συνεχίζει την εξέλιξη του στην πίστα του Nürburgring Nordschleife, πηγαίνοντας δύο διαφορετικά πρωτότυπα. Το ένα, παρότι καμουφλαρισμένο, είναι όπως ακριβώς το είδαμε στην επίσημη παρουσίαση, με το δεύτερο να έχει κάποια επιπλέον canards στον εμπρός προφυλακτήρα και διαφορετική μονή εξάτμιση στο πίσω μέρος, δείχνοντας οτι δοκιμάζεται μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου, ή κάποιο εξτρά αεροδυναμικό πακέτο.

Να θυμίσω ότι το γερμανικό μοντέλο φορά έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 4,0 λίτρων, με την απόδοσή του να αγγίζει τα 585 άλογα και τα 700 Nm ροπής. Εκτός από αυτό, το βάρος έχει μειωθεί κατά 90 κιλά (1.554 κιλά), γεγονός που σημαίνει ότι είναι ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, ώσπου να σταματήσει στα 318 χλμ/ώρα της τελικής ταχύτητας.