Briatore: Η F1 θέλει νέους κανονισμούς για να μη χάσει τους θεατές

Σχετικά άρθρα

CrWhENdWIAA7Jok

Πολλοί έχουμε παράπονα για το θέαμα που προσφέρει η Formula 1 την τελευταία 5ετία, με τους νέους κανονισμούς του 2017 να είναι η τελευταία ελπίδα ότι κάτι ίσως αλλάξει.

Αυτή την άποψη έχει και ο Flavio Briatore, ο οποίος μετά την επίσκεψη του στη Μύκονο, βρέθηκε στα paddocks του αγώνα της Ιταλίας, υπερθεματίζοντας ότι οι η F1 έχει χάσει το δρόμο της με τους υπερβολικά περίπλοκες κανόνες, που έχουν φέρει σε σύγχυση τους οπαδούς και “κλέβουν” από το sport το θέαμα. Πιο χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρώην επικεφαλής ομάδας δήλωσε:

Πού πηγαίνει η Formula 1; Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω. Περιπλέκουμε τα πράγματα και πρέπει να επιστρέψουμε στην βασική ιδέα των αγώνων. Αυτό θα πρέπει να είναι όλο. Υπάρχουν πάρα πολλοί κανόνες και πάρα πολλοί περιορισμοί. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση.

Κοιτάξτε στη Monza και πόσοι άνθρωποι ήταν έξω από το paddock περιμένοντας τους οδηγούς. Κάποτε υπήρχαν χιλιάδες από αυτούς, αλλά τώρα υπάρχουν μόνο μερικές εκατοντάδες.

flavio-briatore-papa-heidi-klums-tochter-leni

Ο Briatore πιστεύει ότι η υπερβολική έμφαση που έχει δοθεί για τη διαμόρφωση των κανόνων και ότι έχει αποσπάσει την προσοχή από ότι θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο της προσοχής, δηλαδή καλύτερες μάχες στην πίστα τονίζοντας:

Απλά ας μιλήσουμε για τους αγώνες: Να έχουμε οδηγούς που διαχειρίζονται λιγότερη τεχνολογία και να παραδώσουν ένα καλύτερο θέαμα. Οι αγώνες χρειάζεται να έχουν απλούς κανόνες: όποιος είναι πίσω να προσπαθεί να περάσει εκείνον που είναι μπροστά και αυτός που έχει το προβάδισμα, δεν πρέπει να προσπεραστεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι χάσιμο.

Τώρα δεν πρέπει να περάσουν τη λευκή γραμμή, αλλιώς θα πάρεις ποινή. Ακόμα, αν υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα, δεν πρέπει να τιμωρείς τους οδηγούς. Οι βαθμοί πρέπει να αφαιρούνται από τον κατασκευαστή. Τι λόγο είχε ο Hamilton να ξεκινήσει από το πίσω μέρος στο Spa, λόγω της νέας μονάδας ισχύος; Ο Lewis είναι οδηγός αγώνων, και πρέπει να είναι σε θέση να σκέφτεται μόνο την οδήγηση.

Αν εκείνοι που είναι μέσα στα πράγματα δεν το καταλαβαίνουν, τότε απλά σκεφτείτε το κοινό στο σπίτι. Η Formula 1 πρέπει να έχει τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, και πρέπει να ανταγωνίζονται με πολύ παρόμοια αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο.

Elisabetta-Gregoraci-briatore

Ο Briatore πιστεύει ότι η νέα προσέγγιση είναι απαραίτητη για να ρυθμίσει το άθλημα, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα και για τους συμμετέχοντες και τους οπαδούς να καταλάβουν, λέγοντας:

Θα ήταν αρκετό να απλουστευθούν οι κανόνες. Δεν μιλάμε για αγώνες πια, αλλά γραφειοκρατία, κανόνες και ποινές. Ποτέ δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Υπάρχουν συναντήσεις κάθε τρεις ημέρες, μόνο για να αποφασίσουν πότε θα συναντηθούν την επόμενη φορά. Αρκεί να σκεφτείτε όλα αυτά τα ιδιωτικά αεροπλάνα που κινούνται από τη Λοζάνη για να πάνε στο Monza, στη Φλωρεντία ή το Παρίσι.

Υπάρχουν μεγάλα ταξίδια και δεν μπορούν ούτε να αποφασίσουν στη μάρκα του νερού που πρέπει να βάλουν στο τραπέζι όταν συναντιούνται. Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα το Strategy Group και η F1 Commission; Τίποτα. Στην πραγματικότητα, τα έχουν κάνουν πιο μπερδεμένα. Είναι αδύνατο να έρθεις σε συμφωνία με 20 διαφορετικούς ανθρώπους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...