Ο νέος κινητήρας της Honda δεν είναι ταχύτερος

Σχετικά άρθρα

mclaren-honda

Η τελευταία αναβάθμιση του κινητήρα της Honda βρίσκεται μόνο στο μονοθέσιο του Fernando Alonso. Η πρώτη δοκιμή έγινε την Παρασκευή στη Μαλαισία, αλλά ο Ισπανός θα χρησιμοποιήσει το νέο power unit για πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, αφού στον περασμένο αγώνα έτρεξε με το παλιό power unit. Το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο καλύτερο έκαναν το power unit οι αλλαγές στο block και στην εξάτμιση.

Αν πιστέψουμε τα λόγια του Ferni, τότε η διαφορά δεν υπάρχει στη δύναμη, αλλά στην αξιοπιστία και στην αποδοτικότητα. Σύμφωνα με τον 35χρονο, είναι το ίδιο γρήγορος στην ευθεία με τον Jenson Button, κάτι που δεν αναμένεται να βοηθήσει στον αυριανό, δύσκολο αγώνα.

Ο βελτιωμένος κινητήρας κρατά περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά έχει την ίδια δύναμη, και ο Jenson κι εγώ ήμασταν το ίδιο γρήγοροι στην ευθεία. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μην έχουμε επιπλέον ποινές στα εναπομείναντα Grands Prix. Δεν ήμασταν γρήγοροι όλο το 3ήμερο, και πρέπει να καταλάβουμε γιατί. Πρόκειται να είναι ένας δύσκολος αγώνας, ξεκινώντας από το πίσω μέρος.

Η McLaren περίμενε να είναι ταχύτερη στον εντός έδρας αγώνας της Honda. Ωστόσο, οι οδηγοί της θα ξεκινήσουν από τις θέσεις 15 και 17 τον αγώνα, ελπίζοντας πως η βροχή θα εμφανιστεί, ώστε να κερδίσουν αρκετές θέσεις, κάτι που δε θα συμβεί αν ο αγώνας είναι φυσιολογικός, όπως παραδέχεται ο Alonso.

Εκπλαγήκαμε λίγο από την έλλειψη της απόδοσης. Δεν είμαστε χαρούμενοι με την απόδοση σήμερα. Δεν ήμασταν αυτοί που ελπίζαμε, ειδικά εδώ, που είναι ένα Grand Prix για τη Honda. Αλλά, έτσι έγινε. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα είναι οι κατατακτήριες μέχρι να τρέξεις εκεί, αλλά η 15η και η 17η θέση δεν είναι ιδανικές για τη McLaren. Μετά από μερικά Grands Prix που είχαμε συνηθίσει να είμαστε στο Q3 ή να παλεύουμε γι’ αυτό, ήμασταν πιο κάτω από αυτό που περιμέναμε.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να βελτιωθούμε για αύριο. Δεν ήμασταν γρήγοροι, έτσι δε φαίνεται ότι αύριο θα κερδίσουμε ξαφνικά πολλές θέσεις, εκτός κι αν βρέξει ή συμβεί κάτι παράξενο. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε κάτι για αύριο ή ότι θα έχουμε τη βοήθεια του καιρού, επειδή είμαστε πιο αργοί απ’ ό,τι προσδοκούσαμε.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...