GP ΗΠΑ 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Σχετικά άρθρα

GP SINGAPORE F1/2016

Το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών είναι προγραμματισμένο για τις 21-23 Οκτωβρίου και η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές ελαστικών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί. Κατ’ αρχάς, οι τρεις γόμες που διαλέγει για φέτος η ιταλική εταιρεία είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση, με τους οδηγούς να κάνουν και πάλι αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές.

Από τις κορυφαίες ομάδες, μόνο οι οδηγοί της Mercedes θα έχουν διαφορετικά ελαστικά, μιας και ο Lewis Hamilton διάλεξε ένα επιπλέον σετ μέσης γόμας, όταν ο Nico Rosberg θα χρησιμοποιήσει ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας. Όσον αφορά τα πολύ μαλακά, και οι δύο θα έχουν από 6 σετ, όσα δηλαδή και οι οδηγοί της Red Bull, οι οποίοι επέλεξαν 4 σετ μέσης γόμας και άλλα 3 μαλακής.

Η Ferrari προβαίνει για μία ακόμα φορά σε επιθετικές επιλογές, αφού οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα έχουν 7 σετ πολύ μαλακής, 5 σετ μαλακής και μόλις 1 σετ μέσης γόμας, με τον πιο επιθετικό οδηγό -ως προς τα πολύ μαλακά- να είναι ο Sergio Perez, αφού ήθελε να έχει 8 σετ για όλο το 3ήμερο.

Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ μέσης γόμας κι ένα σετ μαλακής για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Επιπλέον, ένα σετ πολύ μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3, ενώ όσοι οδηγοί δεν περάσουν στην τελική φάση των κατατακτήριων θα έχουν το δικαίωμα να φορέσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής στον αγώνα.

pirelli-f1-2016-tyres

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα