Αρχική Κατασκευαστές Nissan Σύμφωνα με την Toyota και τη Nissan η αμερικάνικη αγορά έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της

Σύμφωνα με την Toyota και τη Nissan η αμερικάνικη αγορά έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της

1
Σύμφωνα με την Toyota και τη Nissan η αμερικάνικη αγορά έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της

nlnlmrl

Ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην αγορά της Βορείου Αμερικής, μετά την κρίση του 2008, πάνε από το καλό στο καλύτερο, δύο μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές συμφωνούν πως δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη. Η αγορά της Βορείου Αμερικής είναι πολύ σημαντική για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο.

Μόλις τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 οι Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξήγαγαν προς αυτήν πάνω από 1,3 εκατομμύρια οχήματα, αριθμό διπλάσιο από τον αντίστοιχο προς την Ευρώπη και τετραπλάσιο από τον αριθμό προς την Κίνα.

nissan-titan-warrior-concept

Η Nissan που έχει μεγάλο μερίδιο πωλήσεων στην αμερικανική αγορά, είδε φέτος τα κέρδη της να παρουσιάζουν πτώση και επεσήμαναν πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανόδου. Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa, σχολίασε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε:

Είμαστε στην κορυφή και δεν βλέπω σημάδια περαιτέρω βελτίωσης, η αγορά τείνει να γίνει ασθενέστερη.

Η Toyota με τη σειρά της, αντιμετώπισε φέτος προβλήματα με τους προμηθευτές που σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων των υβριδικών της μοντέλων, λόγω της χαμηλής τιμής του φυσικού αερίου, αναμένεται να δει μείωση στις πωλήσεις.

Έτσι για το οικονομικό έτος 2016 που λήγει τον Μάρτιο του 2017, αναμένει μια πτώση, στον αριθμό των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, περίπου στις 60.000 μονάδες κάτω σε σχέση με πέρυσι. Ο αντιπρόεδρος της Toyota Takahiko Ijichi, δήλωσε σχετικά με το θέμα:

Η αγορά της Βορείου Αμερικής απαιτεί πολύ προσεχτική διαχείριση για να προχωρήσουμε μπροστά.

2015 Reveal of All New Toyota Fortuner. (Crusade pre-production model shown)

Η Toyota που μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σε νούμερα πωλήσεων, κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά από την VW, καθώς μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου η VW είχε πουλήσει 7.610.000 οχήματα παγκοσμίως έναντι 7.530.000 που πούλησε η Toyota.

Αν και η Toyota νίκησε κατά κράτος την VW στις πωλήσεις στην Αμερική, η κυριαρχία του Γερμανού κατασκευαστή έναντι του Ιάπωνα, οφείλεται κυρίως στην Κινεζική αγορά, καθώς εκεί η αναλογία πωλήσεων είναι τρία VW προς ένα Toyota. Η αγορά της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο σήμερα και θα καθορίσει τα νούμερα πωλήσεων τα επόμενα χρόνια.