Hamilton: Δεν έκανα κάτι ανήθικο

Σχετικά άρθρα

lewis-hamilton

Το 2016 έχει περάσει πλέον στην ιστορία, η οποία γράφτηκε τελικά από τον Nico Rosberg. Ο Γερμανός έμεινε μακριά από προβλήματα, φτάνοντας έτσι στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κύλισε ξεκούραστα για τον Πρωταθλητή, η αγωνία ανέβηκε στο τέλος, όταν τον είχε πλησιάσει ο Sebastian Vettel, με τον Max Verstappen να περιμένει για οποιοδήποτε λάθος.

Ο Lewis Hamilton πήρε εντολή να ανεβάσει τον ρυθμό του, αφού ο Vettel ερχόταν απειλητικά και η Mercedes φοβήθηκε πως θα έχανε τη νίκη. Ο Βρετανός, όμως, συνέχιζε να κινείται στον ίδιο ρυθμό, αφού τονίζει ότι δεν ένιωθε να απειλείται από κανέναν. Παράλληλα, δε βρίσκει κάτι το μεμπτό σε ό,τι έκανε, καθώς εξηγεί ότι, ως πρωτοπόρος, έχει το δικαίωμα να ορίζει τον ρυθμό του αγώνα.

Δε νομίζω ότι έκανα κάτι επικίνδυνο ή κάτι άδικο. Παλεύαμε για το πρωτάθλημα, ήμουν στην πρωτοπορία, έτσι είχα τον έλεγχο του ρυθμού. Αυτοί είναι οι κανόνες. Δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που να ένιωσα ότι θα χάσω τον αγώνα. Είναι κρίμα να σκέφτονται με τον τρόπο αυτό και δεν έχω να πω πολλά, για να είμαι ειλικρινής.

Βέβαια, ο Rosberg άντεξε στην πίεση του Vettel, οδηγώντας δίχως λάθη, έτσι παρέμεινε μέχρι το τέλος στη δεύτερη θέση. Ο Hamilton το αναγνωρίζει αυτό και δίνει συγχαρητήρια στον team-mate του.

Ήλπιζα ότι ο Vettel θα πλησίαζε, αλλά τα ελαστικά του είχαν τελειώσει και ο Nico οδηγούσε καλά, χωρίς να κάνει λάθη. Μπορεί τα πράγματα να ήταν έντονα για τον κόσμο, αλλά δεν ήταν για ‘μένα. Είμαι σε μία θέση που έχω χάσει πολλούς βαθμούς φέτος, έτσι για ‘μένα είμαι εκεί έξω, παλεύω και γενικά ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κάτι που θα βλάψει την ομάδα ή το όνομα της εταιρείας.

Έκανα ό,τι μπορούσα. Προφανώς ο Nico είχε μια καθαρή σεζόν, χωρίς πραγματικά προβλήματα, για να είμαι ειλικρινής. Γι’ αυτό και είμαστε σε αυτή τη θέση τώρα. Έκανε φανταστική δουλειά, συγχαρητήρια σ’ αυτόν. Είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα να κερδίζεις το πρωτάθλημα.

GP ABU DHABI F1/2016

Ο Vettel ανέβηκε στο βάθρο στον τελευταίο αγώνα, όμως ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής πιστεύει ότι το παιχνίδι του Hamilton δεν ήταν «καθαρό», αφού κάνει λόγο για μερικές βρόμικες τακτικές, προκειμένου να χάσει ο team-mate του το βάθρο, άρα και το πρωτάθλημα.

Ήταν μια δύσκολη κατάσταση στο τέλος, με τον Lewis να κάνει μερικά βρόμικα κόλπα. Ο Daniel ήταν εύκολος στον να τον προσπεράσω, αλλά όταν έφτασα πίσω από τον Max, άρχισα να γλιστράω και το μονοθέσιο γινόταν χειρότερο. Πίσω από τον Nico, ήμουν πιο γρήγορος, επειδή ο Lewis είχε κόψει ρυθμό, αλλά ήταν πάρα πολύ γρήγορος στις ευθείες. Ο Nico είχε DRS, ενώ ο Max όχι.

Ο Γερμανός παραδέχεται ότι δεν μπορούσε να ρισκάρει κάτι διότι θα μπορούσε να υπάρξει επαφή ακόμα και με τον Hamilton,ενώ μοιράζει συγχαρητήρια στον Rosberg, λέγοντας πως δεν αρκεί μόνο η τύχη για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα.

Ο Nico έπαιζε καλή άμυνα. Δεν μπορούσα να δοκιμάσω κάτι βλακώδες, επειδή ο Lewis ήταν μπροστά μας. Αν βουτούσα από την εξωτερική ή την εσωτερική, υπήρχε ο κίνδυνος να χτυπήσω τον Lewis. Ήταν κρίσιμο και είδα τον Max να έρχεται από πίσω. Οι τελευταίοι γύροι ήταν έντονοι, και σκέφτηκα σε κάποιο σημείο τη νίκη. Ωστόσο, είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

Κατά τη γνώμη μου, δεν κερδίζεις ένα πρωτάθλημα από τύχη. Ο Nico κέρδισε και αξίζει να γίνει πρωταθλητής. Κάποιες φορές, μπορείς να έχεις τυχερές ή άτυχες καταστάσεις με το μονοθέσιό σου, κάποιες φορές χειρότερες ή καλύτερες χρονιές, και είναι η μέρα του Nico. Το πήρε και αξίζει να είναι Πρωταθλητής.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...