Mercedes: Λάθος τα team orders στο Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

2016 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday

Στο Abu Dhabi, η Mercedes, βλέποντας τον Sebastian Vettel να έρχεται πολύ γρήγορα με τα πολύ μαλακά ελαστικά και τον Lewis Hamilton να κόβει επίτηδες τον ρυθμό του, έδωσε εντολή στον Βρετανό, προκειμένου να επιταχύνει και να μη χαθεί η νίκη. Αυτό που ενδιέφερε, όμως, περισσότερο τον Hamilton ήταν ο τίτλος, γι’ αυτό και δεν υπάκουσε στην εντολή που πήρε.

Οι περισσότεροι τάχθηκαν στο πλευρό του 31χρονου, αλλά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις, όπως αυτή του Jackie Stewart, αποκαλώντας «μπαλαρίνα» τον Hamilton, ενώ πίστευε ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Αυτό φυσικά δεν έγινε, με τον Toto Wolff να λέει τώρα πως οι εντολές ήταν λάθος, αφού δε θα έπρεπε να επέμβουν ούτε στο ελάχιστο στη μάχη των οδηγών τους.

Στην ένταση της στιγμής, κάποιες φορές φορές παίρνεις αποφάσεις και είναι λάθος. Στο μυαλό μας, ο τρόπος που σκεφτήκαμε, εκείνος ο αγώνας μάς έδινε τους ίδιους βαθμούς όπως και άλλοι αγώνες, και προσπαθήσαμε να τον κερδίσουμε, χωρίς να σκεφτούμε ότι ήταν πολύ περισσότερο θέμα των οδηγών. Θα έπρεπε να το κάνουμε διαφορετικά και να τους αφήσουμε να τρέξουν όπως αυτοί ήθελαν.

Ο επί κεφαλής της Mercedes επισημαίνει ότι η γνώμη του Hamilton για τον νέο του team-mate δε θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο, αφού σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται ως ένας ακόμα υπάλληλος. Βέβαια, ο Wolff πιστεύει ότι ο Βρετανός είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδας, καθώς ο ερχομός του έφερε πολλές αλλαγές στο Brackley.

Είναι όπως πολλοί άλλοι εργαζόμενοι. Θα δώσουμε την πληροφορία στον Lewis όταν έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο που πιστεύουμε ότι είναι μια λογική απόφαση και στη συνέχεια θα τον ενημερώσουμε. Είναι μεγάλο μέρος στην επιτυχία της ομάδας. Όταν ήρθε, όλα άλλαξαν, έτσι έχει παίξει τον ρόλο του. Είναι πολύ σημαντικό να τον κρατήσουμε σε μια καλή θέση. Η δυναμική μεταξύ των δύο οδηγών είναι ένας από τους παράγοντες που θα σκεφτούμε.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr