H Κίνα θέλει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους έως το 2018

Σχετικά άρθρα

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, δεν το έχει κρύψει πως θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, γι’αυτό και οι αρχές της θέλουν να δημιουργήσουν ένα εθνικό πρότυπο που θα επιταχύνει την ανάπτυξη των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων.

Οι Κινέζοι θέλουν μέχρι το 2018 τα οχήματα να εξοπλίζονται με V2V (Vehicle-to-Vehicle) τεχνολογία, μιας και θεωρούν πως η τεχνολογία θα κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή και θα μειώσει τους ετήσιους θανάτους από τροχαία ατυχήματα.

Η Vehicle-to-Vehicle τεχνολογία, επιτρέπει τα οχήματα να ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες μεταξύ τους. Κάθε όχημα δεν θα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, με τις μεταδόσεις να μην περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, και έτσι δεν γεννούνται ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των οδηγών. Το σύστημα θα λειτουργεί συνεπικουρικά με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ασφαλείας π.χ το ενεργό cruise control του αυτοκινήτου σου θα γνωρίζει πότε σταμάτησε η κυκλοφορία μπροστά από το όχημα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιδράσει γρηγορότερα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Παρόμοια πρόταση έκανε πρόσφατα και η NHTSA στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...