Ένα μοναδικό, αυθεντικό Texaco Sierra RS500 μπορεί να γίνει δικό σου

Σχετικά άρθρα

Σε περίπτωση που δεν είσαι πιτσιρίκι, θα θυμάσαι τα πρατήρια Texaco που υπήρχαν στα 90’s σε επιλεγμένα σημεία της χώρας. Αποτελούσαν φετίχ και ο πρώτος προορισμός για φουλάρισμα (μαζί με αυτά της Mobil), μέχρι που αποσύρθηκαν από την χώρα μας για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η αιτία για αυτή την “αγάπη” δεν ήταν άλλη από το αυτοκίνητο που σε γεμίζει συγκίνηση και νοσταλγία στις φώτο. Το Sierra RS500 στα “ροσονέρι” χρώματα της πετρελαϊκής εταιρίας αποτελούσε, αποτελεί και δεν θα σταματήσει να είναι όνειρο για κάθε petrolhead που σέβεται την βενζίνη που κυλά στο αίμα του. Ένα όνειρο που εκπληρωνόταν μερικώς στις παιδικές μας σκέψεις, υπό τη μορφή των Matchbox που τώρα γεμίζουν κούτες και πατάρια.

Εάν είσαι από τους τυχερούς και προνομιούχους της ζωής, μπορείς να μετατρέψεις την ονείρωξή σου σε πραγματικότητα. Η Motorsport Auctions διαθέτει το αυθεντικό Εggenberger Sierra RS 500 Group A, ένα εκ των μόλις τριών πλήρως εργοστασιακών που υπάρχουν στον κόσμο. Καταλαβαίνεις ότι η σπανιότητα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο.

Το αυτοκίνητο είναι σε υπεράριστη, λειτουργική κατάσταση αγωνιζόμενο αδιαλείπτως μέχρι και το 2010 σε αγώνες ιστορικών. Τα τελευταία 6 χρόνια πηγαινοέρχεται βόλτες σε μουσεία και εκθέσεις, με περιορισμένες “μάχιμες” εμφανίσεις. Από πλευράς παλμαρέ μπορούμε να μιλάμε μέχρι αύριο, οπότε θα μείνουμε στα highlights της καριέρας του. Έχουμε και λέμε:

  • 1η θέση στο Κατασκευαστών του ETCC το 1988
  • Pole position στις 24 Ώρες του Σπα του ίδιου έτους, 2ο γενικής
  • 2η θέση στο Κατασκευαστών του DTM το 1989
  • 4η θέση στο JTCC το 1990 (τότε που “γάζωνε” τον ανταγωνισμό το Skyline R32)

Μεταξύ των χεράδων που το έχουν δαμάσει συγκαταλέγονται οι Κlaus Ludwig και Niedzwiedz , Thierry Boutsen, Armin Hahne και τον “Drift King” Keichi Tsuchiya.

Η τελική τιμή αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000, αντίτιμο που -προσωπικά πιστεύω- αξίζει μέχρι τρύπιου cent.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr