Η Alfa Romeo Stelvio First Edition είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελίες σε όλο το δίκτυο διανομέων της Alfa Romeo. Η First Edition της Stelvio εφοδιάζεται με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 280 ίππων με 400 Nm ροπής, στις 2250 στροφές, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το κιβώτιο συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης all-wheel drive τεχνολογίας Q4.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος που συναντάμε στην Giulia Veloce και είναι ικανός να χαρίσει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα στην Stelvio, μέσα σε 5,7 δευτερόλεπτα -ο ταχύτερος χρόνος στην κατηγορία του σύμφωνα με την Alfa Romeo- έχοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα. Καταναλώνει 7 λίτρα/100 χλμ, έχει 161 γρ/χλμ εκπομπές CO2 και υπό κανονικές συνθήκες, η Stelvio First Edition με το σύστημα Q4 κινείται σαν κλασσικό πισωκίνητο μοντέλο, καθώς όλη η ροπή του κινητήρα μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Ωστόσο σε περίπτωση όπου ανιχνευθεί μειωμένη πρόσφυση σε κάποιον τροχό, τότε το σύστημα μεταφέρει αυτόματα ροπή και στον εμπρός άξονα, σε ποσοστό μέχρι και 50%. Ως φυσικό επακόλουθο όλων αυτών, προκύπτουν οι υψηλότερες για την κατηγορία πλευρική και ελκτική πρόσφυση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, πραγματικά ξύλινα διακοσμητικά, αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων και 3D σύστημα πλοήγησης με οθόνη 8,8″. Εξωτερικά διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20″, δαγκάνες βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος, Bi-Xenon φωτιστικά σώματα με LED φώτα ομίχλης, χρωμιομένα διακοσμητικά, διακριτικό φωτισμό στις λαβές των θυρών και φιμέ πίσω παράθυρα.

Στον βασικό εξοπλισμό της Stelvio First Edition περιλαμβάνονται και τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως τα Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake και Lane Departure Warning. Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών και αυτόματη ενεργοποίηση των εμπρός προβολέων.

Η Alfa Romeo Stelvio First Edition συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω της FCA Bank.