Τα δεδομένα αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για τις ομάδες και τους οδηγούς. Σε αυτά πατούν, προκειμένου οι μηχανικοί να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις των μονοθεσίων τους, ενώ οι οδηγοί βλέπουν στην οθόνη τον τρόπο που οδηγούν, ψάχνοντας στις λεπτομέρειες για να γίνουν ακόμα ταχύτεροι, κάτι που κάποιες φορές ενδέχεται να αποδειχτεί καθοριστικό.

Κι επειδή ακριβώς η Formula 1 είναι ίσως το πιο ομαδικό άθλημα στον πλανήτη, οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να κοιτούν τα δεδομένα των team-mate τους, με όφελος την συνολικά καλύτερη απόδοση της ομάδας. Ο Lewis Hamilton έχει πει πως είναι αντίθετος με αυτό, καθώς θεωρεί ότι ο κάθε οδηγός θα πρέπει να βασίζεται μόνο στα δικά του δεδομένα, αφού διαφορετικά μπορεί να γίνει καλύτερος χάρη στα δεδομένα που υπάρχουν στην άλλη πλευρά του γκαράζ.

Προκειμένου να προλάβει αντιδράσεις, ο 32χρονος σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη Mercedes ή τον Valtteri Bottas, αφού η άποψη αυτή τον ακολουθεί από το 2007, όταν κι έγινε το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θέλω να το διευκρινίσω, δεν έχω πει κάτι για την ομάδα μου. Η άποψή μου για την κοινή χρήση των δεδομένων είναι μόνο τα συναισθήματά μου σχετικά με το άθλημα γενικότερα. Ήταν αυτό που πίστευα από την ημέρα που ξεκίνησα τη Formula 1, πριν από 10 χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ομάδα μου και κανένα πρόβλημα με τον Bottas.

 • Mika

  Παει να το σωσει, ο αμοιρος!!
  :p
  Σου λεει μη τα κανουμε σαλατα και στο launch με ρωτανε γι αυτες μου τις δηλωσεις…

 • Petros K
 • Akis-F1 FAN

  Πριν καν αρχίσει η χρονιά έχει πάει φόρα με τις δηλώσεις…φανταστείτε να τα βρει σκούρα και με τον Bottas τι έχει να γίνει.

 • Anestis Genk

  10 χρόνια hamilton και 3 παγκόσμια είναι λόγος που σκέφτομαι να σταματήσω να βλέπω F1.

  • Κούκος

   ΚΛΑΙΩ!!!!!! Κ Λ Α Ι Ω

 • Giannisk

  Αν άρχισε από τώρα μέσα στην χρονιά, αν δεν του βγουν τα αποτελέσματα, θα έχουμε γλέντια στην Merc.

 • Κούκος

  Αγαπάμε Lewis!!! Εκεί που η βαρεμάρα πάει να πάρει από κάτω… Τσουουπ σκάει μύτη ο χαμιλτονακος και ξαφνικά η formula – μεσημεριανό έχει ενδιαφέρον!