H Volkswagen teasάρει το Arteon

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen έδωσε μερικές teaser φωτογραφίες από το Arteon, το μοντέλο που θα διαδεχτεί το CC και θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης. Το μοντέλο του οποίου σκίτσα έχουν ήδη διαρρεύσει εδώ και αρκετούς μήνες, βασίζεται στο Sport Coupe Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015 και είναι ένα premium τετράθυρο κουπέ με δυναμικές γραμμές, χαμηλό ύψος και διαθέτει μια ενσωματωμένη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ.

Σχεδιαστικά φέρει μια μεγάλη μάσκα και φώτα LED με τρισδιάστατη σχεδίαση, καθώς επίσης παράθυρα χωρίς πλαίσιο για να αναδεικνύουν το GT χαρακτήρα του. Το εσωτερικό του προέρχεται αυτούσιο από τη τελευταία γενιά του Passat. Το λανσάρισμα του στην Ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι του 2017, με την τιμή του στην Γερμανία να υπολογίζεται ότι θα ξεκινάει από τα €35.000, έχοντας ως κύριους ανταγωνιστές την BMW Σειρά 4 Gran Coupe και το Audi A5 Sportback.

Το μήκος του υπολογίζεται ότι θα είναι κοντά στα 4,8 μέτρα, και θα βασίζεται στην εξαιρετικά ευέλικτη MQB πλατφόρμα του Group, όντας μεγαλύτερο από το τρέχον CC σε κάθε διάσταση εκτός από το ύψος. Επίσης, διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο και με τον liftback σχεδιασμό, “φέρνει” περισσότερο στο Audi A7, παρά στο CC. Ο χώρος αποσκευών του θα φτάνει τα 563 λίτρα, όντας 100 λίτρα λιγότερα από το Passat Variant.

Μηχανικά, θα φορέσει το νέο 1.5-λίτρων κινητήρα της VW, που θα αποδίδει από 150 άλογα και θα είναι διαθέσιμος με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο DSG. Τα ισχυρότερα σύνολα 190 και 280 ίππων θα είναι διαθέσιμα μόνο με αυτόματο κιβώτιο, με την ισχυρότερη αποκλειστικά τετρακίνητη. Το αυτοκίνητο θα φορέσει και τον 2-λιτρο πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 150, 190 και 240 ίππων, ενώ τέλος θα υπάρχει και υβριδική έκδοση με 100 χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...