Πριν τέσσερις μήνες στο τεστ αποφυγής ταράνδου που υπέβαλε το σουηδικό περιοδικό Teknikens το Toyota Hilux, το αποτέλεσμα ήταν απελπιστικά απογοητευτικό για το ιαπωνικό pick-up. Και αυτό γιατί σε πορεία με 60 χλμ/ώρα και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης έφτασε μια ανάσα από το να τουμπάρει.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, και ανακοίνωσε πως μια σειρά μέτρων είναι υπό αξιολόγηση, και θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η Toyota έχει κάνει δοκιμές στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, γι’αυτό και ανέπτυξε ένα πακέτο λύσεων που αποτελείται από δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος είναι η αύξηση της πίεσης των ελαστικών στο μέγιστο φορτίο, και το δεύτερο μέρος αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, στο οποίο η νέα χαρτογράφηση δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο να μειωθεί η ταχύτητα σε περιπτώσεις ελιγμού.

Η Toyota θα αξιολογήσει το πακέτο των μέτρων στην πίστα δοκιμών της Idiada, νότια της Βαρκελώνης μέσα στον μήνα, και στόχος της είναι να εισαγάγει τα μέτρα το συντομότερο δυνατό, επιδιορθώνοντας και τα όσα Hilux έχουν ήδη πωληθεί.