Το πρώτο σκίτσο του τετραθέσιου Mercedes-AMG GT concept με 612 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes θα παρουσιάσει ένα τετραθέσιο AMG GT concept στην έκθεση της Γενεύης και αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του μοντέλου που μας αποκαλύπτει τον coupe σχεδιασμό της γραμμής της οροφής του μοντέλου που έχει κεντρική απόληξη εξάτμισης, επιθετικό διαχύτη, κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, LED τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα και μεγαλύτερο μήκος, προκειμένου να χωρέσουν οι δύο επιπλέον πόρτες, αλλά και τα πίσω καθίσματα. Το πρωτότυπο θα είναι plug-in, όπως φαίνεται από το λογότυπο EQ στις κάμερες.

Το μοντέλο θα αντικαταστήσει την CLS Shooting Brake όταν θα περάσει στη παραγωγή το 2019 και θα τεθεί απέναντι από τις Porsche Panamera, BMW 6-Series Gran Coupe και Audi A7.

https://www.youtube.com/watch?v=10ei5_08Tpw

Χρησιμοποιεί τον V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα, που στη περίπτωσή του αποδίδει 612 άλογα. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει με όνομα GT 4, φέρει κωδική ονομασία X290 και βασίζεται σε μια διαφορετική πλατφόρμα από αυτή που χρησιμοποιεί η AMG GT. Πρόκειται για την MRA πλατφόρμα, που χρησιμοποιούν οι C63, E63 και S63, που κάνει χρήση ελαφριών υλικών, όπως το αλουμίνιο και ο χάλυβας υψηλής αντοχής, προκειμένου να κρατηθεί όσο γίνεται χαμηλά το συνολικό βάρος.

Η κίνηση του αυτοκινήτου παραγωγής θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αλλά θα έχει drift mode, σαν και αυτό της νέας E63. Επίσης ίσως εξοπλίζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 20 ίππων, τοποθετημένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, που θα παρέχει μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης για σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα