Vettel: Η Mercedes εξακολουθεί να είναι μπροστά

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένα, οι περισσότεροι οπαδοί προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα βάσει των ταχύτερων χρόνων που σημειώνονται στις χειμερινές δοκιμές. Τα τελευταία χρόνια, η Ferrari έχει πρωταγωνιστήσει πριν από την έναρξη της σεζόν, όμως η συνέχεια για την ιταλική ομάδα μόνο ανάλογη δεν είναι, αφού σπανίως έχει καταφέρει να ανταγωνιστεί τη Mercedes και τη Red Bull.

Το ξεκίνημα της Scuderia για τη φετινή χρονιά είναι πολύ θετικό, με αρκετούς ταχύτερους γύρους, πολλά δεδομένα και ελάχιστα προβλήματα. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα, οι ομάδες θα έχουν ταξιδέψει στην Αυστραλία, για το ξεκίνημα της σεζόν, και ο Sebastian Vettel θεωρεί ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η Mercedes διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο, ενώ επισημαίνει ότι η ταχύτητα δεν είναι το παν στις δοκιμές.

Η Mercedes είναι ακόμα πολύ γρήγορη αν κοιτάξετε τον ρυθμό στις μεγάλες αποστάσεις. Είναι η κορυφαία ομάδα. Παραδοσιακά, κοιτάξτε πόσο αργ0ί είναι στις δοκιμές, προτού ανεβάσουν την απόδοσή τους. Αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημασία πού βρισκόμαστε. Δεν παίρνεις κανέναν βαθμό. Δεν είναι πάντα αυτός ο σκοπός. Μπορείτε να δείτε τι προσπαθούσαμε να κάνουμε σήμερα το πρωί. Ήμασταν πιο γρήγοροι απ’ ό,τι στο υπόλοιπο τεστ.

Ο Γερμανός βλέπει σημαντικές αλλαγές στην ομάδα του, με την εμπειρία από το κακό 2016 να συμβάλει θετικά. Επιπλέον, παρά τους πολλούς γύρους που έχουν γίνει, ο Seb λέει ότι έχουν μείνει λίγο στο πρόγραμμα, όμως το λίγο χαμένο έδαφος θα καλυφθεί σήμερα και αύριο, καθώς χθες ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε μόλις 53 γύρους.

Αν κοιτάξετε τους χρόνους στο τέλος της ημέρας, προφανώς είναι σημαντικό να είσαι κάπου ψηλά, αλλά ο στόχος μας είναι να βγάζουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε λίγο πίσω, αλλά κάνουμε πρόοδο. Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και η εμπειρία μας από την περσινή χρονιά μάς βοήθησε να αναπτυχθούμε ως ομάδα. Το μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο σχετικά με το περσινό, επειδή αυτή είναι η φύση της Formula 1. Νιώθω χαρούμενος με το μονοθέσιο, αλλά είναι ακόμα νωρίς.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...