Όπως ανακοινώθηκε ανακαλούνται 251 Fiat Tipo Sedan στη χώρα μας, με εύρος παραγωγής από 6A81291 έως 6D54933. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, λόγω μιας ασυμφωνίας της στερέωσης και της απουσίας προστασίας από πιθανή αποκοπή, μπορεί να παρατηρηθεί η παρεμβολή της καλωδίωσης του αερόσακου στο τερματικό της καλωδίωσης του τιμονιού και κατά συνέπεια το γδάρσιμο της καλωδίωσης. Αυτό το γδάρσιμο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και κατά συνέπεια την ακατάλληλη ενεργοποίηση του αερόσακου του τιμονιού.

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να ελεγχθεί σε μία παρτίδα αυτοκινήτων, τα πλαίσια των οποίων περιλαμβάνονται στο διάστημα από 6A81292 έως 6D54888, η προστασία του καλωδίου τροφοδοσίας του φίλτρου πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης ονομαστικής επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Fiat ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επεμβάσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμμή επικοινωνίας 800.11.500.800, χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.

 • επίτηδες το εκαναν οι τουρκοι ..

 • DarkV12Tdi

  Οι Τούρκοι αφού ήξεραν ότι πάνε στην Ελλάδα είπαν να τα σαμποτάρουν :P

 • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

  Θα ήθελα να ήξερα, πόσοι από όσους αγόρασαν τούρκικο αυτοκίνητο, ήξεραν την προέλευσή του/ενημερώθηκαν από τους ντίλερ ή δημοσιογραφικώς.
  Για να μπορούμε να μιλάμε για άγνοια, για δόλο ή για κάτι άλλο δηλαδή.

  • theolvs

   Δηλαδή εσύ ότι αγοράζεις ξέρεις που καταασκευάστηκε?
   Και σε ένα αυτοκίνητο με χιλιάδες τμήματα που ξέρεις από που είναι το καθένα;

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

   Ναι, τουλάχιστον για τις μεγάλες σε αξία αγορές, εγώ, ξέρω τι μου γίνεται.
   Σκληρό συνάλλαγμα που μου έχει βγεί η πίστη να βγάλω, δεν θα το εξάγω στους Τούρκους.

  • theolvs

   Ξέρεις δηλαδή τα ρουλεμάν των τροχών σου σε ποια χώρα κατασκευάστηκαν, το ίδιο και τα τακάκια , τα πλαστικά κλπ;;

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

   Λες οι τούρκοι να προμηθεύουν με τακάκια, ρουλεμάν και πλαστικά όλη την υφήλιο?
   Πω πω την κάτσαμε τη βάρκα.
   Ευρωπαικά αυτοκίνητα αγόρασα, μογγόλικα μου πούλησαν, ανταλλακτικό-ανταλλακτικό, βίδα-βίδα.

  • theolvs

   Προσπάθησε να καταλάβεις τι γράφω έστω με την τρίτη φορά που θα στο πω. Οι Τούρκοι, Ινδοί, Τσέχοι, Πολωνοί, Κινέζοι κλπ έχουν τόσες βιομηχανίες που ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιο έστω μικρό μέρος του κάθε αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί εκεί. ΓΚΕΓΚΕ??

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

   Καλή η κωλοτούμπα (να προσθέσεις και όλες τις φυλές του ισραήλ δίπλα στους τούρκους) για να σώσεις τη τουρκολάγνα αρχική σου διάθεση, αλλά δεν…
   Τώρα, όμως, άλλο έγραψα εγώ (για τους τούρκους), για άλλο άσχετο απαντάς εσύ (για κινέζους, ινδούς και όλους τους λοιπούς).

   Θα σου το κάνω πενηνταράκια να σε διευκολύνω, γιατί δυσκολεύεσαι με πιο πολύπλοκες σκέψεις: ΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ Ή ΙΝΔΙΚΟ Ή ΕΞΩΓΗΙΝΟ.
   Τ-Ο-Υ-Ρ-Κ-Ι-Κ-Ο.

   Το ΓΚΕΓΚΕ μην το πολυχρησιμοποιείς, καρφώνεσαι.

  • theolvs

   Άστο δε νοιώθεις

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

   Είσαι περίπτωση νούκου γκέκε.
   Στο έγραψα στη γλώσσα που “νοιώθεις”.

  • Mikoyan Gurevic

   Το Tipo είναι μια χαρά αυτοκίνητο και τα αξίζει τα λεφτά του. Οι Γερμανοί σου έχουν προκαλέσει περισσότερα δεινά, ιδιαίτερα κατά την γερμανική κατοχή, αλλά δεν βλέπω να σε πειράζουν τα γερμανικά κουβαδάκια.

   Αδιαφορώ που κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο. Αλλά εκεί να πήξεις, τα τελευταία 100 χρόνια οι Τούρκοι σε έχουν $#%#$^# ασάλιωτα σε όλους τους πολέμους που έγιναν.

   Α και πριν πεις τις φασιστικές – εθνικιστικές σου φανφάρες, σε πληροφορώ ότι η καταγωγή μου είναι από τον Άγιο Γεώργιο Αϊδινίου (Σμύρνη) που μυαλά σαν εσένα ανάγκασαν τους προγόνους μου να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, επειδή υπηρέτησαν τυφλά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων και επέφεραν την Μικρασιατική Καταστροφή.

   Αφού θίγεσαι τόσο πολύ γιατί δεν πας να πάρεις την Istanbul να τελειώνουμε; Α, θα μετονομαστεί σύντομα σε Konstantiniye. Δεν θα έχεις παράπονο.

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

   Αφού αξίζει τα λεφτά του το τίπο να πάς να πάρεις 2-3 να κάνεις μια καλή επένδυση.
   Να βάλεις γυαλιά. Την ίδια αποστροφή μου δημιουργούν και τα τούρκικα των γερμανών.

   Με αυτά που γράφεις, πανηγυρίζοντας, χυδαία μάλιστα, για τις σφαγές των μογγόλων σε βάρος των Ελλήνων, μου γεννήθηκε η απορία τι εθνικότητας είσαι. Έλληνας πάντως δεν είσαι ή δεν γουστάρεις που το γράφει η ταυτότητά σου ότι είσαι Έλληνας. Τόσο δε τουρκολάγνος που είσαι αποκλείεται να δηλώνεις διεθνιστής. Μάλλον πιο καλά σου ταιριάζει να δηλώνεις σταλινο-γιουσουφάκι. (Εξάλλου, ως γνωστόν, οι τούρκοι δεν είναι ιμπεριαλιστές).

   Την Κωνσταντινούπολη δεν τη θέλω, θέλω όμως να συνεχίσω να έχω την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και το Καστελόριζο στην Ελλάδα. Κι ας μείνεις με το παράπονο.

  • Mikoyan Gurevic

   Όταν κάποιον δεν τον ξέρεις προσωπικά, δεν μπορείς και να τον κρίνεις. Το τι γράφω εγώ εδώ μέσα είναι δικό μου θέμα. Μάθε πρώτα να γράφεις σωστά την ελληνική γλώσσα χωρίς ορθογραφικά και μετά έλα να μου πεις για υπόγεια, για μογγόλους κτλ. Πριν όμως κάνε ένα τεστ dna να δεις από ποια χρωμοσώματα αποτελείται ο γενετικός σου κώδικας, γιατί 368 χρόνια ήταν αυτά. Αν και για κάποιες περιοχές ήταν πάνω από 400 χρόνια…

 • Fotis Kokkoras

  Σιγά την ανάκληση. Έβαλαν 3cm μονωτική ταινία προληπτικά σε ένα καλώδιο κάτω από τον αερόσακο του τιμονιού. Πολύ φασαρία για το τίποτα.