Πριν από τρία χρόνια η Volkswagen είχε παρουσιάσει το T-Roc, ένα πρωτότυπο συμπαγές crossover, το οποίο τελικά θα περάσει στη παραγωγή, με το μοντέλο να παρουσιάζεται πιθανώς στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Το μοντέλο θα πωλείται τόσο στην αγορά της Ευρώπης, όσο και σε αυτή των ΗΠΑ και θα τοποθετηθεί κάτω από το το Tiguan. Η παραγωγή του θα γίνεται στην Πορτογαλία και θα χρησιμοποιεί την MQB πλατφόρμα του VW Group. Στο ίδιο εργοστάσιο η VW κατασκευάζει τα Seat Alhambra, VW Sharan και VW Scirocco.

Το νέο μοντέλο, σύμφωνα με αναφορές θα διατηρήσει το όνομα T-Roc παρά το γεγονός ότι η Volkswagen έχει ήδη κατοχυρώσει εναλλακτικά ονόματα όπως για παράδειγμα “Teracor”. Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά, η λογική λέει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε συγκλονιστικές εκπλήξεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρεται τόσο με τον υπερτροδοτούμενο, τρικύλινδρο 1000άρη όσο και με τον νέο, 1500άρη, τετρακύλινδρο TSI ενώ στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων θα είναι ο δίλιτρος που ίσως να αποτελεί την βάση για το T-Roc GTI. Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, θα είναι διαθέσιμος ο 1600άρης και ο δίλιτρος ενώ από πλευράς μετάδοσης όπως θα περίμενε κανείς, το T-Roc θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης –είτε ως επιλογή, είτε ως standard– και δύο κιβώτιο – ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 7τάχυτο DSG. Τέλος, εξελίσσονται τόσο η plug-in υβριδική όσο και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.