Προκειμένου οι ομάδες να κατεβάσουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τους χρόνους, φτάνουν στα όρια των κανονισμών. Τα φετινά βιβλία της Formula 1 άλλαξαν, έτσι επιτρέπεται στις ομάδες να επαναφέρουν το shark fin, ενώ μπροστά από την πίσω πτέρυγα βλέπουμε μία ακόμα πιο μικρή πτέρυγα, που ονομάζεται T-Wing.

Δεν έχουν ακολουθήσει όλες οι ομάδες αυτόν τον συνδυασμό (shark fin και T-Wing), όμως δεν υπάρχει μονοθέσιο χωρίς να έχει τουλάχιστον ένα από τα δύο. Αυτό δεν αρέσει στον περισσότερο κόσμο, καθώς επηρεάζεται αρνητικά η αισθητική του μονοθεσίου. Η FIA ακούει -σε κάποια θέματα- τη φωνή των οπαδών, έτσι ο Charlie Whiting, υπεύθυνος των τεχνικών θεμάτων, λέει ότι το 2018 είναι πιθανό να έχουμε κατάργηση των shark fins και T-Wings.

Νομίζω ότι η επόμενη χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει αυτή η απαγόρευση, επειδή πολλοί νιώθουν ότι είναι κάτι άσχημο. Προσωπικά, δεν έχω κάτι εναντίον τους, αλλά ήταν πάντα κάτι πιθανό. Νομίζω ότι δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση από τον κόσμο.

Ένα ζήτημα που έχει προκύψει είναι η ευκαμψία του T-Wing, αφού δέχεται σημαντική πίεση από τον αέρα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ενήμερη, γι’ αυτό και λέει πως θα γίνουν οι αντίστοιχες δοκιμές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ευκαμψία δεν βγαίνει από τα όρια των κανονισμών.