Και Fast και Furious και πολύ ζημιάρηδες

Σχετικά άρθρα

Τι είναι αυτό που παρατηρεί κάποιος στις πρώτες 7 ταινίες Fast and Furious; Πολλά, μα πολλά αυτοκίνητα, εκρήξεις, κυνηγητά, ακροβατικά, άλματα που απλά δεν γίνονται σε πραγματικές συνθήκες (ή μήπως γίνονται;) και γενικά πολλή δράση. Ατελείωτη δράση. Και φυσικά όλα τα παραπάνω αποκτούν νόημα μόνο αν συνδυάζονται με εντυπωσιακές θηλυκές υπάρξεις, αλλά ας τις αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη παρ’ όλο που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ταινίας και αξίζει σίγουρα να γίνει ένα σχετικό άρθρο-αφιέρωμα.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως, στο υποθετικό σενάριο που όλα αυτά συνέβαιναν στην πραγματικότητα, πόσο θα κόστιζαν οι ζημιές που θα προκαλούνταν; Την βρώμικη δουλειά του υπολογισμού του κόστους ανέλαβε το βρετανικό Insure The Gap το οποίο ασχολείται με την αγορά των ασφαλιστικών.

Το νούμερο που κατέληξε λοιπόν η έρευνα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου μισό δις δολάρια. Για την ακρίβεια $523.222.275. Δεν τα λες και λίγα…

Η έρευνα είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα και αξίζει να της ρίξεις μια ματιά. Όχι τόσο για το πως καταλήγει σε αυτό το νούμερο, αλλά κυρίως γιατί πάει την ανάλυση σε άλλο επίπεδο, βρίσκοντας ποιοι είναι οι πιο ζημιάρηδες της παρέας, πόσο κοστίζουν οι ζημιές που γίνονται σε κάθε ταινία, αλλά και τι είδους ζημιές είναι οι πιο συχνές.

Η πιο ζημιάρικη ταινία είναι λοιπόν με χαώδη διαφορά η 7η, αγγίζοντας τα $250.000.000 (ελάχιστα λιγότερα από τα μισά). Το πιο car friendly σίκουελ ήταν το πρώτο, ενώ οι 5 πρώτες ταινίες περιλάμβαναν ζημιές “μόλις” $25.000.000 έκαστη.

Η έρευνα όμως μας δείχνει ότι οι “κακοί” των ταινιών δεν είναι τελικά και τόσο κακοί, αφού οι “καλοί” ήρωες έχουν καταστρέψει πολύ περισσότερα αυτοκίνητα, κτίρια, αεροπλάνα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Ο πιο ζημιάρης όλων των ταινιών είναι πάντως ένας κακός. Συγκεκριμένα ο Deckard Shaw, που έχει προβεί σε καταστροφές αξίας $182.350.445, το οποίο αντιστοιχεί στο 94% όλων των “κακών”! Δεύτερος είναι ο βαρύς και ασήκωτος Toretto ενώ τρίτος ο “The Rock” Luke Hobbs. Not bad, αν σκεφτείς ότι έχει παίξει από το 5 και μετά…

Με όλα αυτά, μάλλον θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την ανανεωμένη έρευνα μετά το The Fate of the Furious, όπου κάτι μου λέει πως το κόστος των (φανταστικών πάντα) ζημιών θα μπορούσε να είναι όσο όλων των άλλων σίκουελ μαζί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα