Στην ως τώρα “επταλογία” του Fast & Furious έχουμε δει καταιγιστική δράση, κυνηγητά με κάθε πιθανό και απίθανο όχημα, εφέ που εκτός από άκρως εντυπωσιακά μπορείς να τα πεις και λίγο υπερβολικά, ήχους, εκρήξεις και απίστευτα ακροβατικά που εναντιώνονται στους νόμους του Νεύτωνα. Και φυσικά αυτοκίνητα. Πολλά, γρήγορα, φτιαγμένα, ωραία – και φυσικά καγκουρεμένα – αυτοκίνητα.

Η όγδοη συνέχεια του franchise έρχεται στους κινηματογράφους τον Απρίλιο και αναμένεται ακόμα περισσότερη δράση από τις προηγούμενες, όπως μας έχουν προϊδεάσει και τα trailers. Και ενώ είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως η φαντασία της παραγωγής μπορεί να έχει φτάσει στα όρια της και να εξαντλείται, μιας και από την πρώτη ταινία ως σήμερα έχουμε δει σχεδόν τα πάντα, αυτοί μας διαψεύδουν επίσημα και με πολύ εμφατικό τρόπο: το Fast & Furious Live.

Τι σημαίνει αυτό; Η Universal Pictures δίνει τη δυνατότητα να δεις σκηνές από την ταινία να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου live, σε ένα event που θα διοργανώνεται σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά. Καλά νέα λοιπόν για τους απανταχού petrolheads και φίλους του franchise.

Το Fast & Furious Live θα ζωντανέψει τα ακροβατικά και τα εφέ που έχουμε δει στις 8 ταινίες του franchise. Με χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και χρησιμοποιώντας όλα τα αγαπημένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τις οθόνες μας όλα αυτά τα χρόνια, το Fast & Furious Live θα μας αναπαραστήσει τις πιο απίστευτες και αγαπημένες σκηνές του franchise. Το κοινό θα είναι σε θέση να νιώσει τη ζέστη από τις εξατμίσεις και να δει τις πιο αγαπημένες στιγμές των ταινιών να διαδραματίζονται ζωντανά μπροστά του.

Οι δρόμοι του Los Angeles θα “μεταφέρονται” ανά την υφήλιο και θα θέτουν το σκηνικό για τα ακροβατικά, τα οποία θα εκτελούνται φυσικά από εκπαιδευμένους οδηγούς και θα συνοδεύονται από ψηφιακές προβολές και τα πιο ευφάνταστα και αληθοφανή φυσικά εμπόδια.

Με λίγα λόγια πανδαισία και ένα χολιγουντιανό σκηνικό που μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο και προσφέρει όλη τη δράση live μπροστά στα μάτια μας. Να δεις που έχουν βαλθεί να βγάλουν τρελούς όλους εμάς που λέγαμε πως αυτά που βλέπουμε στις ταινίες του franchise δεν μπορούν να γίνουν σε ένα περιβάλλον που υπακούει στους νόμους της φυσικής που ισχύουν για όλους! Τώρα μάλλον θα δούμε πολλά από αυτά live.

Σχετικά με τους πρωταγωνιστές των ταινιών, δυστυχώς μάλλον δεν θα δούμε κάποιον από κοντά. Και αυτό γιατί όπως λέει ο Guardian, κανένας από αυτούς δεν σχετίζεται με την παραγωγή. Και εδώ που τα λέμε, αν κάποιος ήταν παρών θα ήταν για τα αυτόγραφα και τις σέλφι και όχι για τα ακροβατικά. Τοποθεσίες και ημερομηνίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά αν ενδιαφέρεσαι για περαιτέρω λεπτομέρειες μπορείς να λαμβάνεις ενημερώσεις για τα updates εδώ.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρία που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Universal Pictures τη διοργάνωση των event είναι η Brand Events. Μπορεί να μη σου λέει κάτι το όνομα, αλλά σίγουρα σου λέει κάτι το γεγονός ότι είναι η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την τρελή επιτυχία του Top Gear Live. Ουάου.