Αυτά τα δυο Buick Grand National έχουν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους μαζί και ο σημερινός ιδιοκτήτης τους δεν σκοπεύει να το αλλάξει. Τα δύο αυτοκίνητα παραγωγής 1987 ήταν σε ένα γκαράζ σε μια μικρή πόλη στην Οκλαχόμα, θαμμένα κάτω από την σκόνη, για 30 χρόνια, με τον ιδιοκτήτης τους να τα πουλά για 200.000 δολάρια.

Το ένα από τα δύο είχε διανύσει μόλις 952 χλμ και το άλλο μόλις 1.298 χλμ, με το εσωτερικό τους να μυρίζει ακόμη καινούργιο. Τα δύο αυτοκίνητα έχουν διαδοχικούς αριθμούς πλαισίου, κατασκευάστηκαν την ίδια ημέρα στο εργοστάσιο, ταξίδεψαν μαζί με το ίδιο φορτηγό και παραδόθηκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά (ίδιο χρώμα, ίδιο εξοπλισμό, κ.τ.λ), με τον νέο ιδιοκτήτη τους, να τα αγοράζει για μικρότερη από την επιθυμητή τιμή του πωλητή και να δηλώνει πως θα τα αναπαλαιώσει και θα τα παρουσιάζει σε τοπικά event αυτοκινήτου.

Να θυμίσω πως το Grand National ήταν ένα από τα καλύτερα muscle cars της δεκαετίας του 1980. Φορά τον 3,8-λίτρων turbo V6 κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, που το 1987, δυνάμωσε στα 245 άλογα. Η περιορισμένη έκδοση GNX στα χαρτιά απέδιδε 276 άλογα, αλλά στη πραγματικότητα η δύναμη ήταν πολύ μεγαλύτερη.