Όπως ανακοινώθηκε, η Toyota Ελλάς σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε 7.437 Corolla και Auris, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2010 έως τον Νοέμβριο 2012.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με πυροκροτητές αερόσακου συνοδηγού που χρησιμοποιούν ως προωθητικό, σταθεροποιημένο νιτρικό αμμώνιο χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας. Σύμφωνα με αναφορές του κατασκευαστή (Takata), υπάρχει ενδεχόμενο ελαττωματικής συμπεριφοράς, σχετιζόμενη με την ασφάλεια οχημάτων, σε περίπτωση αλλοίωσης του προωθητικού υλικού. Η αλλοίωση του προωθητικού υλικού μπορεί να προέλθει από παρατεταμένη παραμονή σε συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας, υψηλής θερμοκρασίας ή συνεχείς θερμοκρασιακές διακυμάνσεις σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών.

Η ενεργοποίηση πυροκροτητή νιτρικού αμμωνίου χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας και αλλοιωμένο προωθητικό, μπορεί να προκαλέσει ρήξη του πυροκροτητή. Η ρήξη του πυροκροτητή μπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση μεταλλικών θραυσμάτων στο εσωτερικό του οχήματος και πιθανό τραυματισμό. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

 • https://www.autoblog.gr/2017/04/10/anaklhsh-7437-touota-psorolla-kai-auris-sthn-ellada-logw-takata/

  ηθελα να κανω share το λινκ που αφορα το αρθρο και διαβαζω αυτο,toyota psorolla..
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑ
  PSOROLLA?? :-P :-P

  • Demetrios Hadjinicolaou

   Χά, χά, χά, ἂν δὲν τὸ ἔγραφες, δὲν θὰ τὸ πρόσεχα μὲ τίποτε!

   Πιστεύω πὼς βγαίνει αὐτομάτως πάντως. Ἴσως ἐπειδὴ τὸ πλῆκτρο γιὰ ψ καὶ c εἶναι τὸ ἴδιο, κατὰ κἄποια μυστήρια fuzzy logic τὸ ψ/c μετεγράφη ὡς ps. Ἐπίσης γράφει touota και ὄχι toyota._

  • Smartass

   Ερώτηση: Ποια είναι τα καλύτερα βεγγαλικά;;;;;
   Απάντηση: Ένα VW που ανεφοδιάζετε στην Βραζιλία σε πρατήριο CNG και σκοτώνει!!
   :D

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-4397398/Car-explodes-ball-flames-Brazil-petrol-station.html