Πιθανότατα η Mercedes να μην περίμενε ότι η Ferrari θα εμφανιστεί τόσο δυνατή φέτος, έχοντας κερδίσει με τον Sebastian Vettel τους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς, και οι μέχρι σήμερα δηλώσεις περί ισότητας μεταξύ των οδηγών της φαίνεται ότι γρήγορα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Έτσι, η “απειλή” του Γερμανού τετράκις πρωταθλητή, καθώς επίσης και το ρίσκο να χαθούν νίκες μέσω κάποιας μάχης μεταξύ των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, σημαίνει ότι η Mercedes θα εφαρμόσει την “σωστή” ιεραρχία μέσα στην ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Toto Wolff, όταν ρωτήθηκε για αλλαγή στα team orders, δήλωσε:

Δεν μας αρέσει καθόλου αυτό. Δεν είναι κάτι που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η κατάσταση είναι διαφορετική τώρα, οπότε χρειάζεται μια σωστή ανάλυση του τι σημαίνει, και πού είμαστε. Θα θέλαμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα, νομίζω ότι τους το χρωστάμε. Έπειτα, είδατε τι κάναμε στον αγώνα, τους ειδοποιήσαμε, το κάναμε δύο φορές, γιατί αισθανθήκαμε ότι ήταν η μόνη δυνατότητα να κερδίσουμε τον αγώνα.

Όταν ο Wolff ρωτήθηκε για έναν απλό κανόνα, δηλαδή όποιος παίρνει pole position να έχει την προτεραιότητα για τη νίκη, απάντησε:

Όχι, αυτό θα ήταν πολύ σκληρό. Θα ήταν το αντίθετο από αυτό που κάναμε τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό όταν ξεκινάμε τον αγώνα, να τους προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες. Θα είχαμε πάρει πιθανώς μια διαφορετική απόφαση [στο Μπαχρέιν] αν ο Valtteri δεν είχε πρόβλημα στα ελαστικά, και ο Lewis δεν ήταν δεύτερος. Αλλά με τον Vettel, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Γι’αυτό ήταν η τέλεια καταιγίδα. Ήταν η νοοτροπία και η αγωνιστική μας φιλοσοφία μέχρι τώρα, ότι δίνουμε και στους δύο ίσες ευκαιρίες. Όπως και στο [Μπαχρέιν], έχεις δύο αυτοκίνητα που ξεκινούν από την πρώτη σειρά. Αν είναι πρώτος και δεύτερος, απλά πρέπει να αφήσεις να μονομαχήσουν. Όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το μονοθέσιο όπως είχαμε εδώ, αυτή θα είναι μια κατάσταση που θα πρέπει να εξετάσουμε – να τους αλλάξουμε θέσεις – αλλά με μια Ferrari ανάμεσα, δεν θα μπορούσαμε. Τρεις αγώνες στην σεζόν, δεν θες να πας εκεί ακόμα.